Prelucrare tabla

Prelucrare tabla | Masini unelte indoire tabla

Tablele sunt produse laminate caracterizate prin existenta fibrajului orientat pe directia de laminare. De aceea ele au proprietati mecanice mai bune pe directie longitudinala decat pe directie transversala. In cadrul prelucrarii tablei sunt utilizate procese de taiere, de indoire si ambutisare şi r...

Prelucrare tabla | Masini unelte indoire tabla

Tablele sunt produse laminate caracterizate prin existenta fibrajului orientat pe directia de laminare. De aceea ele au proprietati mecanice mai bune pe directie longitudinala decat pe directie transversala. In cadrul prelucrarii tablei sunt utilizate procese de taiere, de indoire si ambutisare şi roluire. Pentru procesul de taiere se foloseste foarfeca ghilotina. Principala caracteristica a unei foarfece ghilotina este prezenta a doua lame, una dintre acestea este montata pe structura masinii si dispusa sub foaia de tabla, in timp ce a doua este montata de o parte mobila, pe două coloane laterale, fixata in partea de sus a aparatului, libera sa cada ca doua cutite care se intalnesc, debitand foaia de tabla, asezata pe masa de lucru. 

Procedee prelucrare tabla | Prelucrarea tablelor prin taiere

Taiere | Debitare tabla

Se realizeaza cu ajutorul a 2 taisuri asociate. Ea poate fi pe contur deschis (taierea sau debitarea cu ajutorul foarfecelor) sau inchis (stantarea).  Principalele procese de prelucrare prin taiere sunt: fofecarea si stanarea. 

Forfecarea sau taierea cu foarfece

Este operatia de taiere dupa un contur deschis, drept sau curb, cu ajutorul a 2 taisuri apartinand la 2 cutite aflate in miscare relativa. 

Stantare tabla si profile

Se realizeaza cu un echipament tehnologic specific, numit stanta care are 2 elemente active principale – poansonul (elementul mobil) si placa taietoare (elementul fix). Stantarea se realizeaza pe prese. 

Indoire tabla

Reprezinta operatia de deformare ce consta in incovoierea plana in jurul unor muchii rectilinii.

Ambutisarea materialelor din tabla

Consta in modificarea formei semifabricatului, de la forma plana la forma cava, sau consta in marirea adincimii unui semifabricat cav cu sau fara modificarea grosimii peretilor.

Clasificare masini unelte prelucrare tabla

• abcanturi pentru indoirea foilor din tabla
• masini de roluit tabla
• ghilotine industriale cu motor
• prese
• masini de zencuit
• masini pentru caneluri

In aceasta categorie sunt incluse si utilajele de prelucrat tevi si profile, cum ar fi: masini de roluit tevi si profile (rotunde, rectangulare, profil T, profil U, etc), utilaje de intins metalul, roata englezeasca, gura de lup, foarfeca combinata, masini pentru caneluri. Aceste masini unelte le putem folosi atat in atelierele de tinichigerie cat si pe santiere. Masina de indoit profile este un utilaj de metal care realizeaza o indoire concava si convexa a profilelor din cele mai diferite materiale (PVC, metal). Structura este foarte robusta, din fonta, cu cilindri de ghidare (in numar variabil, in functie de model) perpendiculare pe arborii din otel special.

Mai multe

Prelucrare tabla 

Conține 4 produse.
 • Abkant pentru indoirea foilor din tabla | Indoire tabla

  • Abkanturile au o constructie adaptata realizarii prin indoiri simple sau multiple executate succesiv, din fasii de tabla de lungime mare (3…16m), cu grosimi mici şi mijloci g=0,5…20mm, de obcei sunt formate din două cadre tip C unite in partea inferioara, iar in partea superioara prezinta traversa mobila, care se poate deplasa cu viteza.

  • Abkant este o masina unealta specializata in indoirea foilor de tabla, folosita in industria confectiilor metalice. Abkanturile pot fi cu actionare manuala, hidraulica sau servoelectrica.

  • Abcanturile pot fi cioc ascutit, abcant cu lama de prindere segmentata, abkant cu lama de prindere segmentata si rabatabila, abkant cu lama de prindere segmentata si pliabila.

  • Abkantul functioneaza astfel: tabla este fixate cu ajutorul dispozitivului de fixare intre cele doua bacuri si prin ridicarea bratului de indoit se realizeaza operatia de indoire la unghiul dorit, cel mai frecvent la 90 grade.

  • Abcanturile cu lamela segmentata se folosesc la realizarea cutiilor sau a unor forme atipice. In alegerea unui abkant trebuie sa tinem cont de tipil de material folosit, grosimea materialului, robustetea utilajului, lungimea de indoire, lamela sa fie sau nu segmentata. Daca sunteti in cautarea unui abkant care sa-l folositi la realizarea unor echipamente horeca si folositi inox de 1 mm va recomandam modelul Bernardo TB 2020.

 • In sectorul de taiere al oricarei firme mari se afla si niste foarfece pentru otel. Aceste masini-unelte eficiente au adesea mai multe intrebuintari. Principala utilizare a acestor masini-unelte este reprezentata de taierea precisa a profilelor din otel si, spre deosebire de fierastraiele pentru metal, este vorba despre un proces de prelucrare cu eliminarea aschiilor. Materialul este pozitionat pe o lama mobila care – la masinile mai simple este actionata pe baza de maneta – si taie profilele. Masinile industriale sunt dotate cu actionare hidraulica sau pneumatica pentru miscarea lamei mobile. De asemenea, in timpul operatiunii de taiere, bucata este blocata de o presa, astfel incat aceasta nu poate aluneca. Pentru fiecare profil exista matrice care iau forma materialului. Foarfecele pentru oteluri profilate sunt adesea combinate cu o statie de perforat ( masina de gaurit ) pentru perforarea corespunzatoare a profilelor, statie debitare pentru placa de metal, statie debitat profile otel, statie stantare si statie pentru realizarea crestaturilor. Piesele masinilor de gaurit, masinilor de perforat sunt usor de inlocuit pentru realizarea a diferite forme. Intreaga masina este montata pe un corp al masinii destul de grea, care garanteaza stabilitatea necesara. O sursa de alimentare puternica, adesea hidraulica, genereaza forta necesara taierii. Odata cu dezvoltarea constructiei de vehicule, a fost posibila producerea de instalatii puternice pentru sectorul taiere(debitare). Aceste foarfece pentru profile din otel permit prelucrarea materialului cu doua lame speciale fabricate dintr-un otel special pentru unelte. Spre deosebire de fierastraie, taierea se executa printr-o procedura unica, cu ajutorul unei lame de taiere. Fierastraul însă utilizeaza mai multe lame, iar in urma prelucrarii rezulta aschii si taierea ia mai mult timp pentru a fi finalizata. Foarfecele eficiente pentru profile din otel se utilizeaza mai ales in sectorul automobilistic. Pentru fabricarea pieselor solide trebuie sa se lucreze cu otel profilat sau cu placi de metal. Pentru o taiere mai eficienta, se utilizeaza foarfece pentru profile. Cele mai comune sunt masinile combinate cu 4 sau 5 functii de prelucrare care, in afara de foarfeca pentru profile, dispun si de foarfece pentru placi de tabla, pentru placi de otel si pentru tevi. De asemenea, unele scule sunt dotate, de exemplu, cu un dispozitiv de perforat pentru generarea de gauri in patru unghiuri in profile, pentru suruburile de fixare. Un bun exemplu este reprezentat de construirea rafturilor, care se realizeaza cu protectie pentru colturi. Dupa taierea pe comanda, se efectueaza gaurile de fixare necesare, pentru ca apoi sa se poata uni toate partile diferite ale rafturilor, cu ajutorul suruburilor.

 • Indoire profile | Informatii utile masini de roluit profile

  Indoirea este folosita ca si proces de deformare a tablelor, pentru a produce profile, tevi si piese indoite pentru industria constructiilor navale, industria constructiilor civile, industia auto si masini de fabricatie, exemple tipice de semifabricate indoite. Masinile pentru roluit profile se utilizeaza atat pe verticala, cat si pe orizontala. 

  Tipuri de masini roluit profile:

  • Masini hidraulice de roluit profile
  • Masina hidraulica de roluit cu 3 sau 4 role
  • Masini manuale de roluit profile
  • Masini motorizate de roluit profile

 • Masini universale roluire tabla, abkant si ghilotina

  • Masinile combinate pentru prelucrare tabla de la Bernardo au unele avantaje importante - acestea ajuta la reducerea costurilor si economisirea spatiului de lucru.

  • De ce? Pentru ca in loc de doua sau trei masini, puteti cumpara una care va indeplini toate sarcinile. Aceste masini sunt caracterizate prin calitate inalta, precizie si cel mai important din punct de vedere al antreprenorului, fiabilitatea ridicata.

  • eBernardo.ro va ofera dispozitivul "3 în 1", ce permite rularea, indoirea si taierea foii metalice. Prin combinarea acestor trei functii, utilajul poate fi utilizat in fabrici mici, in cazul în care fiecare metru patrat de de lucru este important. Astfel aceste utilaje de prelucrat tabla sunt disponibile in sase variante - 200 mm x 1 mm, 305 mm x 0,8 mm, 760 mm x 0, 8 mm, 1016 mm x 1 mm, 1067 mm x 1,5 mm si 1350 mm x 1 mm, in functie de latimea maxima a dispozitivului.

  • Toate dispozitivele de prelucrat tabla au garantie 24 luni si indeplinesc toate cerintele si standardele stabilite de legea europeana. Instructiunile de livrare sunt in limba romana.

 • Foarfeca de tabla manuala | Foarfeca de tabla de mana

  • Este utilajul perfect pentru lucrari standard pentru lacatuserii si ateliere de reparatii
  • Ofera o executare rapida in procesul de taoerea al tablei dar si o mare eficienta a diferitelor materiale
  • Recomandata pentru realizarea proceselor de taiere a foilor din tabla

 • Ghilotina tabla | Ghilotina taiere tabla | Masini debitare tabla

  O foarfeca ghilotina este un utilaj industrial utilizat mai ales pentru a taia la rece foile de tabla. Caracteristica principala a unei foarfece ghilotina este prezenta a doua lame, una dintre acestea este ancorata pe structura masinii si dispusa sub foaia de tabla in timp ce a doua este legata de o glisiera mobila, pe doua coloane laterale, pozitionata in partea de sus a aparatului, libera sa cada ca doua "cutite" care se intalnesc, transand foaia de tabla, asezata pe masa de lucru, si care capata forma mecanismului tip ghilotina.

  Foaia de tabla este reglata pe masa de lucru cu ajutorul ghidajelor si este fixata bine de un dispozitiv special de prindere a tablei, care permite blocarea materialului inainte si in timpul operatiunii de taiere, astfel incat foaia sa nu capete deformari inevitabile, care sa compromita utilizarea normala. Aceste foarfece ghilotina nu sunt toate la fel.

  Ghilotina prelucrare tabla | Caracteristici:

  ▪ diferitele caracteristici care le fac diferite depind de lungimea lamei pe care o are o foarfeca ghilotina, care poate ajunge pana la 6 metri, si de capacitatea de taiere in functie de grosimea foii

  ▪ la foarfece ghilotina de dimensiuni mari, lama superioara nu este rectilinie, dar are un profil usor curbat. Acest dispozitiv are scopul de a reduce presiunile excesive, in cazul in care va taia o foaie foarte lunga

  ▪ trasarea nu are loc in acelasi timp de-a lungul intregii zone de taiat, dar foloseste si efectul de foarfeca, adica taierea se realizeaza in mod progresiv. Forta de taiere care este imprimata pe tabla este de tip pneumatic, mecanic, hidraulic. Astazi sunt utilizate in principal foarfece ghilotina, de tip hidraulic.

  Ghilotine pentru prelucrarea materialelor din tabla

  Utilajele acestea sunt o varianta alternativa la masinile traditionale, deoarece sunt proiectate pentru a fi programate de operator printr-un panou de control. Punerea la punct a axelor are loc in mod automat. Prin procesul de laminare este realizata tabla confectionata in colaci (role de folie de metal). Odata ajunse la unitatile de prelucrare rolele sunt netezite pentru a elimina curbura pe care a capatat-o tabla, apoi se taie in foi de diferite dimensiuni pentru a satisface diferitele procese la care vor fi folosite. Dintr-o foaie simpla de metal se obtine obiectul finit prin operatiuni de modelare, formare, asamblare si finisare.

  Astfel de foarfeca ghilotina trebuie sa respecte toate standardele de siguranta, fara a fi neglijate eventuale reparatii periodice necesare pentru o buna functionare a acesteia, astfel incat masina trebuie sa fie in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare privind siguranta. Cele mai bune preturi, transport gratuit si consultanta de specialitate le gasiti la magazinul de masiniunelte (store) ebernardo.ro. Livrare in toata Romania. Achizitie intracomunitara.

 • Ghilotine industriale taiere tabla | Debitare tabla

  Deseori taierea unor foi de tabla groasa poate conduce la aparitia anumitor probleme. Pentru a putea evita o astfel de situatie, se recomanda ca operatorul sa achizitioneze ghilotine hidraulice de cea mai inalta calitate, care ofera acuratete si precizie mare la taiere. Fiecare ghilotina industriala taiere tabla este diferentiata prin lungimea de taiere, grosimea maxima a foii de tabla si unghiul de taiere. 

  Ebernardo va ofera doua serii de ghilotine hidraulice HST si ghilotine hidraulice HKT

  • Ghilotinele hidraulice din seria HST sunt masini ale carei operatii pot fi comandate de pe panoul de comanda cu afisaj digital.
  • Seria este caracterizata printr-o operatie foarte simpla, intuitiva. 
  • In oferta noastra avem si serie de ghilotine hidraulice HKT.
  • Aceste dispozitive au capacitatea de a regla unghiul de taiere.

 • Masina de indoit tevi | Realizare indoire tevi la unghiul corect

  Indoiti o teava de proba la un unghi de 90 de grade. Astfel, veti invata cata forta trebuie sa aplicati pentru a opera instrumentul de indoit si de asemenea aceasta teava va va servi ca referinta pentru urmatoarele lucrari. Pentru a stabili unghiul tevii, asezati-o pe un echer de dulgherie, cu partea indoita exterioara in coltul echerului. Ambele capete ale tevii trebuie sa atinga marginile echerului si sa fie paralele cu acestea. Gasiti locul unde incepe sa se indoaie teava. Trebuie sa vedeti sau sa simtiti o mica distorsiune in locul unde incepe indoirea si unde se termina. Marcati capetele cu un marker permanent. Trasati linia in jurul tevii. Plasati teava pe echer din nou pentru a identifica lungimea tevii pentru indoire.

  Notati locul de pe  fiecare parte a echerului unde marcajele tevii se unesc. Ar trebui sa fie aceeasi distanta de la coltul interior al echerului. Adunati aceste lungimi. Daca marcajele de la fiecare capat al tevii de indoit ating echerul la 6 inch (15 cm) de la coltul interior al echerului, lungimea totala a sectiunii de indoit a tevii este de 12 inch (30 cm). Identificati portiunea de pe stanta de unde incepe indoitul. Puneti tubul indoit inapoi in unealta de indoit cu stanta folosita pentru a-l indoi si notati unde pe stanta se aliniaza cu marcajul de pe teava. Marcati acest loc cu un punct sau zgariati metalul cu o pila. Daca aveti mai multe stante (pentru tevi cu diametru diferit), indoiti o cate o teava de proba pentru fiecare stanta, intrucat fiecare diametru necesita un anumita cantitate de metal pentru a realiza indoirea de 90 de grade. Cand aflati de teava aveti nevoie pentru a realiza indoirea, puteti calcula ce lungime trebuie sa aiba bucata de teava, adunand aceasta cifra cu masurile de pe vertical si orizontal ale tevii.

  Cum sa realizati mai multe indoituri | indoire tevi tabla

  • Masurati spatiul pe care-l va ocupa teava indoita. Daca realizati o grindă de intarire pentru un vehicul care va ocupa un spatiu de 60 de inch (150 cm) inaltime, trasati cu o bucata de creta un dreptunghi de aceste dimensiuni intr-un spatiu curat cu pardoseala de beton.
  • Impartiti dreptunghiul cu o linie la centru. Linia trebuie sa imparta laturile mai lungi ale dreptunghiului. Masurati de la colturile de sus ale dreptunghiului pana unde incepe portiunea orizontala a tevii de indoit. Daca partea superioara a grinzii de intarire are doar 40 de inch (100 cm), scadeti aceasta lungime din latimea bazei, apoi masurati jumatate din distanta  de la fiecare colt de sus. Rezulta o diferenta de 20 de inch (50 cm), cu jumatatea de 10 inch (25 cm), care este distanta de masurare. Marcati aceasta distanta de la fiecare colt superior.
  • Masurati de la colturile inferioare pana unde incepe indoitura de jos. Daca distanta de la baza grinzii pana la prima indoitura este de 40 de inch (100 cm), masurati si marcati aceasta distanta de la fiecare colt inferior. Uniti marcajele unde vor fi realizate indoiturile, folosind un dreptar sau o rigla. Puteti masura liniile cu o rigla. In acest exemplu, linia diagonala care uneste marcajele liniilor orizontale si verticale este de aproximativ 14 inch (70 cm) lungime.
  • Plasati teava indoita la 90 de grade in interiorul liniei de sus a chenarului. Plasati-o astfel incat capatul drept orizontal atinge interiorul liniei orizontale de sus.
  • Miscati teava pana cand atinge diagonala trasata.
  • Marcati locul unde marcajul de indoit intersecteaza linia cadrului.
  • Rotiti teava pana cand celalalt marcaj de indoit intersecteaza diagonala. Marcati acest loc pe diagonala.
  • Repetati ultimii 4 pasi pentru celalalt colt superior.
  • Calculati lungimea totala necesara de teava. Adunati masurile de la colturile de jos la primele marcaje, lungimile teavii dintre indoitura de jos si lungimea dintre indoitura de sus. In exemplul alaturat, portiunile verticale ale grinzii vor avea 40 de inch (100 cm) lungime, portiunile diagonale vor fi fiecare de 14 inch (70 cm) lungime, iar portiunea orizontala va fi de 40 de inch lungime. Lungimea minima totala a tevii va fi de 40 + 14 + 40 + 14 + 40 inch (100 + 70 + 100 + 70 + 100 cm), sau de 144 inch (440 cm) lungime.
  • Taiati teava. Cu toate ca lungimea minima a tevii necesare este de 144 de inch, o idee buna este sa lasati spatiu in caz de erori de calcul, adaugand astfel cel putin 4 inch (10 cm), lungimea totala fiind acum de 148 inch (450 cm). • Identificati si marcati centrul tevii. Veti lucra din acest punct in exterior.
  • Plasati teava pe linia de sus a chenarului schitat si aliniati centrul tevii cu linia de centru. Marcati pe teava unde incep si se termina indoiturile de sus folosind marcaje pe chenar.
  • Puteti marca de asemenea directia indoiturilor desenand sageti pe teava indicand directia spre exterior. • Realizati fiecare indoitura din partea de sus cu instrumentul de indoire. Asigurati-va ca capatul tevii este spre interior cand indoiti; acest lucru previne torsionarea si rasucirea in timpul procesului de indoire. Pentru a va asigura ca instrumentul dumneavoastra de indoit este setat la unghiul corect, puteti pregati un instrument de referinta alcatuit din doua bucati plate din metal cu capetele atasate de un pivot. Indoiti acest instrument la unghiul indicat pe chenarul dumneavoastra, apoi potriviti unghiul de indoire al instrumentului de indoire la acest unghi. Dupa fiecare indoitura, plasati teava pe chenar pentru a verifica daca unghiul de indoire este corect.
  • Realizati fiecare indoitura din partea de jos cu instrumentul de indoire. Respectati aceleasi proceduri mentionate in etapa anterioara. • Taiati excesele de la capetele tevii indoite.

 • Roata englezeasca este un instrument de prelucrat metale care permite mestesugarilor sa formeze indoituri duble sau complexe din placi din metale cum ar fi aluminiu sau otel.

  Procesul folosirii unei roti englezesti se numeste indreptare. Panourile fabricate astfel sunt scumpe, datorita metodei de fabricare care presupune folosirea intensiva a fortei de munca si necesita inalta calificare. Avantajul principal este ca se pot fabrica panouri diferite folosind aceeasi masina. Este o masina de prelucrare care intinde suprafete intr-un mod asemanator ca in tinichigerie. Este folosita la panouri cu indoituri complexe in cantitati reduse; la caroserii, restaurari auto, sasiuri de masini de curse, prototipuri de masini si sectiuni pentru aeronave. Productia de roti englezesti este in prezent mai mare decat in trecut, iar productia de masini sport este mai scazuta, in special cand este folosit aliaj de aluminiu.

  Cand cererea de seturi de panouri este mare, roata este inlocuita de o presa de stantat, care are un cost mai ridicat si mai mult timp de fabricare decat roata englezeasca, insa fiecare panou din productie poate fi fabricat in cateva secunde. Acest cost acopera o productie mai mare, in timp ce o presa de stantat se limiteaza la un singur model de panouri pentru un set de stante. Cel mai folosit model de presa de stantat este operat manual, dar pentru tabla mai groasa cum ar fi pentru carene de nave, puteti folosi o masina actionata electric mai mare.

  Roata englezeasca are structura in forma de litera C. La capetele literei C, sunt doua roti. Roata de sus se numeste roata superioara si cea de jos roata inferioara. Roata inferioara are de obicei o raza mai mica decat roata superioara. Cu toate ca exista masini mai mari, roata superioara are de obicei 8 cm (3 inch) latime sau mai putin si are de cele mai multe ori diametrul de 25 cm (9 inch) sau mai putin.

  Roata de superioara este plata in sectiunea transversala, iar roata inferioara este bombata.

  Cavitatea cadrului in forma de C se numeste gat. Cele mai mari masini au gatul de marimea de 120 cm (48 inch), in timp ce masinile mai mici au gaturi de marimea de aproximativ 60 cm (24 inch). C-ul are pozitie verticala si este sprijinit de un cadru. Marimea gatului determina de obicei marimea maxima a tablei pe care operatorul o poate plasa in masina si cu care poate lucra usor. La unele masini, operatorul poate invarti rotile superioara si inferioara la 90 de grade spre cadru pentru ca piesa de lucru sa ajunga la marimea maxima. Pentru ca masina functioneaza cu o anumita presiune exercitata intre roti asupra materialului si pentru ca presiunea se schimba atunci cand materialul se subtiaza, falca inferioara si batiul cadrului care sustine roata inferioara este reglabila. Se poate misca cu un cric hidraulic pentru masini fabricate pentru tabla. Cand materialul se subtiaza, operatorul trebuie sa regleze presiunea pentru a echilibra.

 • Ghilotine industriale cu motor

 • Masini de roluit tabla | Operatii principale:

  • Roluire materiale din tabla

  • Rulare foi metalice

  Masini pentru roluirea tablei | Informatii utile:

  • Putem cu mare usurinta sa utilizam aceste masini in ateliere de tinichigerie, ateliere de modelarie, constructii metalice si lucrari pe santier

  • Masinile sunt prevazute cu caneluri care permit indoirea cablurilor din sarma

  • Procesul de roluire va fi de fiecare data realizat cu precizie

  • Recomandam folosirea masininilor pentru rularea tablelor si placilor in semicercuri, forme cilindrice sau conuri

  • Veti gasi o gama larga de masini roluit tabla pentru orice marime si tip de metal trebuie sa prelucrati

 • Prese de indoit table | Indoire tabla cu echipamente de presare

  Prese prelucrare tabla | Indoit tabla cu prese

  • Presele de indoit sunt folosite in special la realizarea prin indoire a pieselor cu lungime mare de indoire, permitand prin actiune succesiva obtinera unor piese complexe.
  • Sculele folosite sunt simple, de regula constituite din cele doua elemente active care se fixeaza direct pe presa: poanson si placa de formare.
  • Pentru indoirea la presa se vor respecta normele de securitate specifice presarii la rece.
  • Semifabricatele se vor fixa in dispozitive corespunzătoare.
  • Piesele masinilor in miscare vor fi protejate cu aparatori.

  Presa tabla pentru gauri, indoire si indreptare


  STIAI CA:
  • Presa este o masina unealta pentru indoirea foilor metalice si ca aceasta formeaza curbe predeterminate prin intermediul prinderii piesei intre un poanson de potrivire si o matrita?

  Citeste mai departe si afla mai multe informatii despre aceste dispozitive de indoit tabla accesand articolele noastre de pe blog:

  Presa de atelier manuala – asamblare, intretinere
  Presa hidraulica BHP 30 – montare, operare
  Presa de atelier – pornire
  • Presa hidraulica de atelier – functii

 • Accesorii prelucrare tabla | Furnizare accesorii pentru prelucrare tabla

  Avem o gama completa de sisteme metalice si oferim clientilor nostri piese de schimb pentru masini prelucrare tabla, solutii personalizate si servicii de consultanta. Oferim accesorii personalizate pentru a se potrivi nevoilor tale.

  Accesorii pentru utilaje prelucrare tabla pe site-ul ebernardo:


  • foarfece pentru debitarea profilelor
  • accesorii pentru masini motorizate pentru indoirea tevilor, pentru masini pentru caneluri
  • piese de schimb pentru masini de roluit tabla
  • accesorii pentru ghilotine si pentru abcanturi

array(0) { }
Se afişează 1-4 din 4 articole
array(0) { }
Se afişează 1-4 din 4 articole

Prelucrare tabla | Masini unelte indoire tabla

Tablele sunt produse laminate caracterizate prin existenta fibrajului orientat pe directia de laminare. De aceea ele au proprietati mecanice mai bune pe directie longitudinala decat pe directie transversala. In cadrul prelucrarii tablei sunt utilizate procese de taiere, de indoire si ambutisare şi roluire. Pentru procesul de taiere se foloseste foarfeca ghilotina. Principala caracteristica a unei foarfece ghilotina este prezenta a doua lame, una dintre acestea este montata pe structura masinii si dispusa sub foaia de tabla, in timp ce a doua este montata de o parte mobila, pe două coloane laterale, fixata in partea de sus a aparatului, libera sa cada ca doua cutite care se intalnesc, debitand foaia de tabla, asezata pe masa de lucru. 

Procedee prelucrare tabla | Prelucrarea tablelor prin taiere

Taiere | Debitare tabla

Se realizeaza cu ajutorul a 2 taisuri asociate. Ea poate fi pe contur deschis (taierea sau debitarea cu ajutorul foarfecelor) sau inchis (stantarea).  Principalele procese de prelucrare prin taiere sunt: fofecarea si stanarea. 

Forfecarea sau taierea cu foarfece

Este operatia de taiere dupa un contur deschis, drept sau curb, cu ajutorul a 2 taisuri apartinand la 2 cutite aflate in miscare relativa. 

Stantare tabla si profile

Se realizeaza cu un echipament tehnologic specific, numit stanta care are 2 elemente active principale – poansonul (elementul mobil) si placa taietoare (elementul fix). Stantarea se realizeaza pe prese. 

Indoire tabla

Reprezinta operatia de deformare ce consta in incovoierea plana in jurul unor muchii rectilinii.

Ambutisarea materialelor din tabla

Consta in modificarea formei semifabricatului, de la forma plana la forma cava, sau consta in marirea adincimii unui semifabricat cav cu sau fara modificarea grosimii peretilor.

Clasificare masini unelte prelucrare tabla

• abcanturi pentru indoirea foilor din tabla
• masini de roluit tabla
• ghilotine industriale cu motor
• prese
• masini de zencuit
• masini pentru caneluri

In aceasta categorie sunt incluse si utilajele de prelucrat tevi si profile, cum ar fi: masini de roluit tevi si profile (rotunde, rectangulare, profil T, profil U, etc), utilaje de intins metalul, roata englezeasca, gura de lup, foarfeca combinata, masini pentru caneluri. Aceste masini unelte le putem folosi atat in atelierele de tinichigerie cat si pe santiere. Masina de indoit profile este un utilaj de metal care realizeaza o indoire concava si convexa a profilelor din cele mai diferite materiale (PVC, metal). Structura este foarte robusta, din fonta, cu cilindri de ghidare (in numar variabil, in functie de model) perpendiculare pe arborii din otel special.

Contactează-ne telefonic!