Masini de filetat


Masinile de filetat metal sunt utilaje folosite pentru a crea filete pe suprafetele metalice. Acestea sunt utilizate in special in industria constructiilor si a ingineriei, precum si in atelierele de mecanica si reparatii.

Exista doua tipuri principale de masini de filetat metal: masinile de filetat cu surub si masinile de filetat cu freza. Masinile de filetat cu surub au un surub rotativ care este folosit pentru a fileta suprafata metalica, in timp ce masinile de filetat cu freza au o freza care este folosita pentru a crea filete pe suprafata metalului. Ambele tipuri de masini de filetat metal sunt echipate cu sisteme de ghidare si de prelucrare a metalului pentru a asigura precizia si eficienta in timpul procesului de filetare.

Un alt aspect important al masinilor de filetat metal este diametrul filetelor pe care acestea sunt capabile sa le creeze. Majoritatea masinilor de filetat metal au un diametru maxim al filetelor pe care il pot realiza, care poate varia de la cateva milimetri pana la cateva centimetri. Acest lucru este important de luat in considerare atunci cand alegi o masina de filetat metal, deoarece va determina ce tipuri de proiecte pot fi realizate cu aceasta.

In general, masinile de filetat metal sunt echipamente puternice si versatile care sunt esentiale in multe domenii de prelucrare a metalului. Acestea permit utilizatorilor sa creeze filete precise pe suprafetele metalice, ceea ce le face ideale pentru aplicatii precum fabricarea de piese de masini si constructii metalice.

Product added to wishlist
Product added to compare.