Exhaustoare | Aspiratoare

Exhaustoare pentru rumegus | Prelucrare lemn aspiratoare

Un exhaustor este un sistem folosit pentru a imbunatati calitatea aerului degajat din procesele industriale si comerciale, prin colectarea prafului si altor impuritati din aer sau gaz. Conceput pentru a colecta un volum mare de praf, un sistem exhaustor consta in ventilator, filtru pentru ...

Exhaustoare pentru rumegus | Prelucrare lemn aspiratoare

Un exhaustor este un sistem folosit pentru a imbunatati calitatea aerului degajat din procesele industriale si comerciale, prin colectarea prafului si altor impuritati din aer sau gaz. Conceput pentru a colecta un volum mare de praf, un sistem exhaustor consta in ventilator, filtru pentru praf, sistem de curatare a filtrului si un recipient pentru praf sau sistem de eliminare a prafului. Este diferit de filtrele de aer, care folosesc filtre de unica folosinta pentru a elimina praful.

Exhaustoarele pot fi alcatuite dintr-un singur element sau o colectie de dispozitive folosite sa separe particulele din aerul procesat. Deseori sunt folosite ca dispozitiv de control al poluarii aerului pentru a mentine si imbunatati calitatea aerului.

Colectoarele de ceata elimina particule sub forma de picaturi. Sunt folosite de obicei pentru colectarea fluidelor, lichidelor de racire sau vaporilor de ulei. Colectoarele de ceata sunt folosite de obicei pentru imbunatatirea sau mentinerea calitatii aerului in mediul de lucru.

Colectoarele de abur si fum sunt folosite pentru evacuarea particulelor de marime sub-micrometrica din aer. Acestea reduc sau elimina eficient particulele si fluxul de gaz in multe procese industriale cum ar fi sudare, prelucrarea cauciucului si plasticului, prelucrare de mare viteza cu lichide de racire si  calire.

Exhaustoare | Intalnim exhaustoare de tipul:

Separatoare prin inertie - Separatoarele prin inertie separa praful de fluxurile de gaz folosind o combinatie de forte, cum ar fi centrifugala, gravitationala si forta de inertie. Aceste forte misca praful intr-o zona unde fortele exercitate de fluxul de gaz sunt minime. Praful separat este mutat de gravitatie intr-un rezervor, unde este depozitat temporar. Cele trei tipuri principale de separatoare de praf prin inertie sunt: camerele de decantare, camerele deflectoarelor si exhaustoare centrifugale.

Camera de decantare - O camera de decantare consta intr-o cutie mare instalata in reteaua de conducte. Cu cat aria  sectiunii transversale a camerei este mai mare, cu atat se reduce viteza fluxului de aer cu praf si particulele mai grele sunt decantate. Camerele de decantare au un design simplu si pot fi fabricate din aproape orice material. Cu toate acestea, rareori sunt folosite ca exhaustoare principale din cauza spatiului mare pe care-l ocupa si eficientei scazute. Un uz practic este de prefiltru pentru exhaustoare mai eficiente.

Camerele deflectoarelor - Camerele deflectoarelor folosesc un dispozitiv special fix care determina fluxul de gaz transportat sa isi schimbe brusc directia. Particulele de diametru mare nu urmeaza fluxul de gaz dar continua intr-un spatiu cu aer stagnant si se stabilesc acolo. Camerele deflectoarelor sunt folosite ca prefiltre.

Colectoare centrifugale - Colectoarele centrifugale folosesc actiune ciclonica pentru a separa particulele de praf din fluxul de gaz. La un ciclon obisnuit, fluxul de gaz cu praf intra la unghi si este invartit rapid. Forta centrifugala creata de fluxul circular arunca particulele de praf spre peretele ciclonului. Dupa ce lovesc peretele, aceste particule cad intr-un rezervor de dedesupt. Cele mai cunoscute tipuri de colectoare centrifugale sau prin inertie folosite astazi sunt:

Separatoare cu un ciclon - Creaza un dublu vortex pentru a separa praful aspru de cel fin. Vortexul principal spiraleaza in jos si contine mare parte din particulele de praf aspru. Vortexul din interior, creat aproape de baza ciclonului, spiraleaza in sus si contine majoritatea particulelor fine.

Separatoare cu mai multe cicloane - Separatoarele cu mai multe cicloane consta in mai multe cicloane de diametru mic, care actioneaza in paralel si au aceleasi orificii de intrare si evacuare (dupa cum se arata in figura) si actioneaza pe acelasi principiu ca si separatoarele cu un ciclon, alcatuind un vortex  descendent exterior si un vortex ascendent interior. Separatoarele cu mai multe cicloane elimina mai mult praf decat separatoarele cu un ciclon, deoarece cicloanele individuale au o lungime mai mare si un diametru mai mic. Cu cat este mai lung, cu atat creste timpul de rezistenta, in timp ce diametrul mai mic creaza o forta centrifugala mai mare. Acesti doi factori duc la o mai buna separare a particulelor de praf. Caderea de presiune a colectoarelor cu separatoare cu mai multe cicloane este mai ridicata decat a separatoarelor cu un ciclon, necesitand mai multa energie pentru a curata acelasi volum de aer. Un separator ciclon pentru o singura camera este mai economic, dar nu elimina foarte mult praf. Separatoarele ciclon se gasesc in toate tipurile de  aplicatii energetice si industriale, printre care fabrici de celuloza si hartie, fabrici de ciment, combinate siderurgice, fabrici de cocs de petrol, fabrici metalurgice, fabrici de cherestea si alte tipuri de amenajari care produc praf.

Separatoare cu flux de aer secundar - Acest tip de ciclon foloseste un flux de aer secundar, insuflat in ciclon pentru a indeplini diferite lucruri. Fluxul de aer secundar creste viteza actiunii ciclonice, facand separatorul mai eficient; intercepteaza particula inainte de a ajunge la peretii interiori ai unitatii si conduce particula separata spre zona de colectare. Fluxul de aer secundar protejeaza separatorul de abraziunea particulelor si permite separatorului sa fie instalat orizontal, deoarece nu se bazeaza pe gravitate pentru a muta particula separata in jos.

Filtre textile - Cunoscute in general ca filtre de aer, colectoarele textile folosesc filtrarea pentru a separa particulele de praf de gazele cu praf. Sunt unele dintre cele mai eficiente si rentabile tipuri de exhaustoare existente si pot atinge o eficienta de colectare de mai mult de 99% pentru particule foarte fine. Gazele cu praf intra in filtrul de aer si trec prin sacii de filtru care actioneaza ca filtre. Sacii pot fi fabricati din tesaturi sau pasla din bumbac, pot fi sintetici, sau din materiale din fibra de sticla, sau sub forma de tub sau anvelopa.

Formarea stratului filtrant | exhaustoare pentru rumegus

Pentru a asigura ca sacii de filtrare pot fi folositi mai mult timp, sunt de obicei acoperiti cu inca un strat filtrant. Calcarul inert din punct de vedere chimic (carbonat de calciu) este cel mai des folosit deoarece creste la maxim eficienta colectarii de praf prin formarea stratului la suprafata filtrului. Acesta capteaza particulele fine si asigura protectie sacului impotriva umezelii, paticulelor uleioase sau lipicioase. Fara un strat filtrant la suprafata, sacul filtrant permite particulelor fine sa treaca prin sistemul de filtrare al sacului, lasand partile fine in cel de-al doilea strat de la suprafata filtrului.

Metode de curatire a sacului

Filtrelele de aer sunt caracterizate de metoda de curatare.

Trepidatia - O tija legata de sac este incarcata cu energie printr-un motor. Viteza si miscarea trepidatiei depinde de designul sacului si compozitia particulelor. Trepidatia este de obicei orizontala. Partea superioara a sacului este inchisa, iar partea de jos deschisa. Cand este zguduit, praful colectat in interiorul sacului este eliberat. In timpul procesului de curatare, nu circula gaz cu praf prin sac in timp ce sacul este curatat. Aceasta redicrectionare a fluxului de aer arata motivul pentru care filtrele de aer trebuie sa fie compartimentate.

Aerul din sens opus - Fluxul de aer ofera sacului structura. Aerul cu praf circula in interiorul sacului si permite astfel prafului sa se colecteze pe suprafata interioara. In timpul curatarii, fluxul de gaz nu patrunde intr-un anumit compartiment. Sacul cilindric contine inele care il impiedica sa se restranga complet sub presiunea aerului. Un ventilator sufla aer curat in directia opusa. Dupa fluxul de aer din sens opus, praful este eliberat in rezervor. Dupa finalizarea procesului de curatare, fluxul de aer cu praf circula in continuare si sacul isi recapata forma.

Aerul comprimat - Aceasta metoda de curatare a filtrului de aer este cea mai des folosita. Jetul de aer comprimat de inalta presiune este folosit pentru a elimina praful din sac. Jetul de aer patrunde in partea superioara a sacului, oprind temporar fluxul de aer cu praf. Aerul provoaca un val de extindere care circula prin tesatura. Fluxul de aer din sac elimina praful. Jetul de aer este de 0.1 secunde si dureaza 0.5 secunde pentru ca valul sa circule in jos de-a lungul sacului. Datorita degajarii rapide, jetul de aer nu se intrepatrunde cu fluxul de gaz contaminat. De aceea, filtrele de aer cu aer comprimat pot functiona neintrerupt si nu sunt de obicei compartimentate. Jetul de aer comprimat trebuie sa fie indeajuns de puternic pentru a se asigura ca valul de aer va traversa intreaga lungime a sacului si va elimina praful.

Unde sonore - Cea mai putin folosita metoda de curatare este cea sonica. Trepidatia este obtinuta prin vibratii sonice. Un generator de sunet emite un sunet de joasa frecventa care face sacul sa vibreze. Curatarea sonica este de obicei combinata cu o alta metoda de curatare pentru a asigura curatarea completa.

Colectoare cu cartus de filtrare - Colectoarele cu cartus de filtrare folosesc cartuse de metal care consta intr-o filtru netesut, spre deosebire de sacii tesuti sau din pasla. Designul tesut permite o suprafata de filtare mai mare decat un sac normal cu acelasi diametru. O arie mai mare de filtrat inseamna o scadere a presiunii si o micsorare a colectorului. Colectoarele cu cartus de filtare sunt disponibile de unica folosinta sau fabricate pentru uz constant. La colectoarele de unica folosinta, cartusurile folosite sunt schimbate si praful este eliminat cand colectorul este oprit. La colectoarele fabricate pentru uz constant, cartusurile sunt curatate prin sistemul de curatare cu aer comprimat.  

Exhaustoare - pentru eliminarea substantelor din aerul respirat, generate de prelucrarea lemnului. Pentru colectarea talasului rezultat in urma frezatului, rindeluitului si altor actiuni, va recomandam sa achizitionati la cele mai bune preturi gama de exhaustoare (aspiratoare) de rumegus, talas, praf BERNARDO importate si comercializate in Romania de Expert Moldova Trading. Un exhaustor curata si filtreaza aerul si astfel previne aparitia problemelor de sanatate si deteriorarea echipamentelor. Particulele fine sunt filtrate prin sacul foarte usor de golit. Exhaustorul este proiectat pentru extragerea rumegusului si prafului rezultate din prelucrarea lemnului si a altor materialelor lemnoase. Un exhaustor se poate conecta la diferite masini de prelucrare a lemnului, cum ar fi masini de rindeluit si degrosat, ferastraie circulare, masini de indreptat la patru fete, masini de frezat, masini de scobit si mortezat, etc. ducand la cresterea performantei de lucru a utilajului si lucrul in zone lipsite de praf si rumegus. Exhaustoarele (aspiratoarele) de rumegus sunt clasificate in mai multe categorii: mobile, radiale si stationare, monofazate(hobby) si trifazate (profesional, industrial).

Mai multe

Exhaustoare | Aspiratoare 

Nu există produse în cadrul acestei categorii.
 • Exhaustoare rumegus si praf | Prelucrare lemn

  Acest tip de exhaustoare pentru prelucrarea lemnului sunt portabile, oferind operatorului conditii prielnice la locul unde isi desfasoara activitatea. Exhausotarele mobile le veti gasi in atelierele de prelucrare a lemnului. Daca sunteti in cautarea unui exhaustor care sa corespunda din toate punctele de vedere, echipa Bernardo va sta la dispozitie cu o gama larga de echipamente pentru aspirare praf, rumegus si aschii.

  Exhaustoare mobile prelucrare lemn | Caracteristici

  • asigurarea unui mediu de lucru curat
  • exhaustorul detine un sac colector
  • ca si accesorii standard exhaustorul are: cartus filtru FP 1, aspirator pentru pardoseala, sistem de deplasare

 • Exhaustoare statice

 • Exhaustoare aspiratoare cu cartus de filtrare

  - sunt destinate absorbtiei rumegusului, particulelor de praf si a impuritatilor din aer rezultate in urma operatiilor de prelucrare a lemnului;
  - nivelul de zgomul produs de exhaustoarele cu cartus de filtrare este redus variaza intre 80 dB - 89,4 dB;
  - in gama de exhaustoare dedicate proceselor de prelucrare lemn acestea se gasesc in varianta monofazica dar si trifazica;
  - suprafata de filtrare acoperita de exhastroarele aspiratoare cu cartus de filtrare este cuprinsa intre 4 - 16 m²;
  - nivelul debitului de aer necesar in procesul de exhaustare variaza intre 2800 - 7800 m³/h;

  Gama de exhaustoare aspiratoar cu cartus de filtrare este una larga, destinata atat atelierelor de mici dimensiuni cat si halelor de productii industriale.

 • Exhaustoare ciclon | Aspiratoare ciclon prelucrare lemn

  Exhaustoare de colectare a prafului ciclonice

  • Curata eficient aerul din zonele de lucru pentru a capta si a indeparta praful creat de procesul dvs. de prelucrare lemn din ateliere;
  • Spre deosebire de colectorii traditionali de praf care utilizeaza filtre scumpe, cicloanele utilizeaza forta centrifuga pentru a indeparta particulele din fluxul de aer eliminand necesitatea inlocuirii filtrelor scumpe si expun lucratorilor de intretinere in timp ce fac acest lucru;
  • Exhaustoarelele ciclon de colectare a prafului sunt o alegere excelenta pentru zonele industriale care au niveluri ridicate de praf si iritanti in aer;
  • Cei care lucreaza in domeniul prelucrarii lemnului un colector de praf de ciclon este prioritar, deoarece va va proteja de praf si de aschhile nedorite.

Exhaustoare pentru rumegus | Prelucrare lemn aspiratoare

Un exhaustor este un sistem folosit pentru a imbunatati calitatea aerului degajat din procesele industriale si comerciale, prin colectarea prafului si altor impuritati din aer sau gaz. Conceput pentru a colecta un volum mare de praf, un sistem exhaustor consta in ventilator, filtru pentru praf, sistem de curatare a filtrului si un recipient pentru praf sau sistem de eliminare a prafului. Este diferit de filtrele de aer, care folosesc filtre de unica folosinta pentru a elimina praful.

Exhaustoarele pot fi alcatuite dintr-un singur element sau o colectie de dispozitive folosite sa separe particulele din aerul procesat. Deseori sunt folosite ca dispozitiv de control al poluarii aerului pentru a mentine si imbunatati calitatea aerului.

Colectoarele de ceata elimina particule sub forma de picaturi. Sunt folosite de obicei pentru colectarea fluidelor, lichidelor de racire sau vaporilor de ulei. Colectoarele de ceata sunt folosite de obicei pentru imbunatatirea sau mentinerea calitatii aerului in mediul de lucru.

Colectoarele de abur si fum sunt folosite pentru evacuarea particulelor de marime sub-micrometrica din aer. Acestea reduc sau elimina eficient particulele si fluxul de gaz in multe procese industriale cum ar fi sudare, prelucrarea cauciucului si plasticului, prelucrare de mare viteza cu lichide de racire si  calire.

Exhaustoare | Intalnim exhaustoare de tipul:

Separatoare prin inertie - Separatoarele prin inertie separa praful de fluxurile de gaz folosind o combinatie de forte, cum ar fi centrifugala, gravitationala si forta de inertie. Aceste forte misca praful intr-o zona unde fortele exercitate de fluxul de gaz sunt minime. Praful separat este mutat de gravitatie intr-un rezervor, unde este depozitat temporar. Cele trei tipuri principale de separatoare de praf prin inertie sunt: camerele de decantare, camerele deflectoarelor si exhaustoare centrifugale.

Camera de decantare - O camera de decantare consta intr-o cutie mare instalata in reteaua de conducte. Cu cat aria  sectiunii transversale a camerei este mai mare, cu atat se reduce viteza fluxului de aer cu praf si particulele mai grele sunt decantate. Camerele de decantare au un design simplu si pot fi fabricate din aproape orice material. Cu toate acestea, rareori sunt folosite ca exhaustoare principale din cauza spatiului mare pe care-l ocupa si eficientei scazute. Un uz practic este de prefiltru pentru exhaustoare mai eficiente.

Camerele deflectoarelor - Camerele deflectoarelor folosesc un dispozitiv special fix care determina fluxul de gaz transportat sa isi schimbe brusc directia. Particulele de diametru mare nu urmeaza fluxul de gaz dar continua intr-un spatiu cu aer stagnant si se stabilesc acolo. Camerele deflectoarelor sunt folosite ca prefiltre.

Colectoare centrifugale - Colectoarele centrifugale folosesc actiune ciclonica pentru a separa particulele de praf din fluxul de gaz. La un ciclon obisnuit, fluxul de gaz cu praf intra la unghi si este invartit rapid. Forta centrifugala creata de fluxul circular arunca particulele de praf spre peretele ciclonului. Dupa ce lovesc peretele, aceste particule cad intr-un rezervor de dedesupt. Cele mai cunoscute tipuri de colectoare centrifugale sau prin inertie folosite astazi sunt:

Separatoare cu un ciclon - Creaza un dublu vortex pentru a separa praful aspru de cel fin. Vortexul principal spiraleaza in jos si contine mare parte din particulele de praf aspru. Vortexul din interior, creat aproape de baza ciclonului, spiraleaza in sus si contine majoritatea particulelor fine.

Separatoare cu mai multe cicloane - Separatoarele cu mai multe cicloane consta in mai multe cicloane de diametru mic, care actioneaza in paralel si au aceleasi orificii de intrare si evacuare (dupa cum se arata in figura) si actioneaza pe acelasi principiu ca si separatoarele cu un ciclon, alcatuind un vortex  descendent exterior si un vortex ascendent interior. Separatoarele cu mai multe cicloane elimina mai mult praf decat separatoarele cu un ciclon, deoarece cicloanele individuale au o lungime mai mare si un diametru mai mic. Cu cat este mai lung, cu atat creste timpul de rezistenta, in timp ce diametrul mai mic creaza o forta centrifugala mai mare. Acesti doi factori duc la o mai buna separare a particulelor de praf. Caderea de presiune a colectoarelor cu separatoare cu mai multe cicloane este mai ridicata decat a separatoarelor cu un ciclon, necesitand mai multa energie pentru a curata acelasi volum de aer. Un separator ciclon pentru o singura camera este mai economic, dar nu elimina foarte mult praf. Separatoarele ciclon se gasesc in toate tipurile de  aplicatii energetice si industriale, printre care fabrici de celuloza si hartie, fabrici de ciment, combinate siderurgice, fabrici de cocs de petrol, fabrici metalurgice, fabrici de cherestea si alte tipuri de amenajari care produc praf.

Separatoare cu flux de aer secundar - Acest tip de ciclon foloseste un flux de aer secundar, insuflat in ciclon pentru a indeplini diferite lucruri. Fluxul de aer secundar creste viteza actiunii ciclonice, facand separatorul mai eficient; intercepteaza particula inainte de a ajunge la peretii interiori ai unitatii si conduce particula separata spre zona de colectare. Fluxul de aer secundar protejeaza separatorul de abraziunea particulelor si permite separatorului sa fie instalat orizontal, deoarece nu se bazeaza pe gravitate pentru a muta particula separata in jos.

Filtre textile - Cunoscute in general ca filtre de aer, colectoarele textile folosesc filtrarea pentru a separa particulele de praf de gazele cu praf. Sunt unele dintre cele mai eficiente si rentabile tipuri de exhaustoare existente si pot atinge o eficienta de colectare de mai mult de 99% pentru particule foarte fine. Gazele cu praf intra in filtrul de aer si trec prin sacii de filtru care actioneaza ca filtre. Sacii pot fi fabricati din tesaturi sau pasla din bumbac, pot fi sintetici, sau din materiale din fibra de sticla, sau sub forma de tub sau anvelopa.

Formarea stratului filtrant | exhaustoare pentru rumegus

Pentru a asigura ca sacii de filtrare pot fi folositi mai mult timp, sunt de obicei acoperiti cu inca un strat filtrant. Calcarul inert din punct de vedere chimic (carbonat de calciu) este cel mai des folosit deoarece creste la maxim eficienta colectarii de praf prin formarea stratului la suprafata filtrului. Acesta capteaza particulele fine si asigura protectie sacului impotriva umezelii, paticulelor uleioase sau lipicioase. Fara un strat filtrant la suprafata, sacul filtrant permite particulelor fine sa treaca prin sistemul de filtrare al sacului, lasand partile fine in cel de-al doilea strat de la suprafata filtrului.

Metode de curatire a sacului

Filtrelele de aer sunt caracterizate de metoda de curatare.

Trepidatia - O tija legata de sac este incarcata cu energie printr-un motor. Viteza si miscarea trepidatiei depinde de designul sacului si compozitia particulelor. Trepidatia este de obicei orizontala. Partea superioara a sacului este inchisa, iar partea de jos deschisa. Cand este zguduit, praful colectat in interiorul sacului este eliberat. In timpul procesului de curatare, nu circula gaz cu praf prin sac in timp ce sacul este curatat. Aceasta redicrectionare a fluxului de aer arata motivul pentru care filtrele de aer trebuie sa fie compartimentate.

Aerul din sens opus - Fluxul de aer ofera sacului structura. Aerul cu praf circula in interiorul sacului si permite astfel prafului sa se colecteze pe suprafata interioara. In timpul curatarii, fluxul de gaz nu patrunde intr-un anumit compartiment. Sacul cilindric contine inele care il impiedica sa se restranga complet sub presiunea aerului. Un ventilator sufla aer curat in directia opusa. Dupa fluxul de aer din sens opus, praful este eliberat in rezervor. Dupa finalizarea procesului de curatare, fluxul de aer cu praf circula in continuare si sacul isi recapata forma.

Aerul comprimat - Aceasta metoda de curatare a filtrului de aer este cea mai des folosita. Jetul de aer comprimat de inalta presiune este folosit pentru a elimina praful din sac. Jetul de aer patrunde in partea superioara a sacului, oprind temporar fluxul de aer cu praf. Aerul provoaca un val de extindere care circula prin tesatura. Fluxul de aer din sac elimina praful. Jetul de aer este de 0.1 secunde si dureaza 0.5 secunde pentru ca valul sa circule in jos de-a lungul sacului. Datorita degajarii rapide, jetul de aer nu se intrepatrunde cu fluxul de gaz contaminat. De aceea, filtrele de aer cu aer comprimat pot functiona neintrerupt si nu sunt de obicei compartimentate. Jetul de aer comprimat trebuie sa fie indeajuns de puternic pentru a se asigura ca valul de aer va traversa intreaga lungime a sacului si va elimina praful.

Unde sonore - Cea mai putin folosita metoda de curatare este cea sonica. Trepidatia este obtinuta prin vibratii sonice. Un generator de sunet emite un sunet de joasa frecventa care face sacul sa vibreze. Curatarea sonica este de obicei combinata cu o alta metoda de curatare pentru a asigura curatarea completa.

Colectoare cu cartus de filtrare - Colectoarele cu cartus de filtrare folosesc cartuse de metal care consta intr-o filtru netesut, spre deosebire de sacii tesuti sau din pasla. Designul tesut permite o suprafata de filtare mai mare decat un sac normal cu acelasi diametru. O arie mai mare de filtrat inseamna o scadere a presiunii si o micsorare a colectorului. Colectoarele cu cartus de filtare sunt disponibile de unica folosinta sau fabricate pentru uz constant. La colectoarele de unica folosinta, cartusurile folosite sunt schimbate si praful este eliminat cand colectorul este oprit. La colectoarele fabricate pentru uz constant, cartusurile sunt curatate prin sistemul de curatare cu aer comprimat.  

Exhaustoare - pentru eliminarea substantelor din aerul respirat, generate de prelucrarea lemnului. Pentru colectarea talasului rezultat in urma frezatului, rindeluitului si altor actiuni, va recomandam sa achizitionati la cele mai bune preturi gama de exhaustoare (aspiratoare) de rumegus, talas, praf BERNARDO importate si comercializate in Romania de Expert Moldova Trading. Un exhaustor curata si filtreaza aerul si astfel previne aparitia problemelor de sanatate si deteriorarea echipamentelor. Particulele fine sunt filtrate prin sacul foarte usor de golit. Exhaustorul este proiectat pentru extragerea rumegusului si prafului rezultate din prelucrarea lemnului si a altor materialelor lemnoase. Un exhaustor se poate conecta la diferite masini de prelucrare a lemnului, cum ar fi masini de rindeluit si degrosat, ferastraie circulare, masini de indreptat la patru fete, masini de frezat, masini de scobit si mortezat, etc. ducand la cresterea performantei de lucru a utilajului si lucrul in zone lipsite de praf si rumegus. Exhaustoarele (aspiratoarele) de rumegus sunt clasificate in mai multe categorii: mobile, radiale si stationare, monofazate(hobby) si trifazate (profesional, industrial).

Contactează-ne telefonic!