Fierastraie circulare


eBernardo.ro ofera o gama diversa de ferastraie circulare, din urmatoarele categorii: ferastraie circulare cu masa, ferastraie circulare de formatizat (circulare cu masa, circular incizor, circulare debitare pal, ferastrau cu incizor, fierastrau cu masa mobila, ferastrau circular stationar), ferastraie circulare pendulare (circular pendula, fierastrau circular, circular lemn, circular masa), ferastraie traforaj pentru decupat, ferastraie panglica (ferastrau panglica debitat busteni, ferastrau cu panglica) si ferastraie gater (gater, gater banzic, gater lemn).

Important de stiut inainte de utilizarea unui fierastrau circular

Locatie Anumite tipuri de lemn, panou de presare, etc. produc emisii de praf periculoase cand sunt procesate. Din acest motiv, procedurile de procesare trebuie efectuate cu o unitate exhaustoare (viteza aerului la punctele de conectare 20m/s). Asigurati-va sa porniti comutatorul de pe masina si unitatea exhaustoare in acelasi timp. Stecherul cablului principal trebuie conectat corect la instalatia electrica si trebuie sa aiba un conductor de impamantare (sau un conductor direct pentru 380 V). Este recomandat sa aveti o conexiune electrica calificata. Zona de lucru trebuie sa fie bine iluminata.

Operatorul Cititi cu atentie manualul de instructiuni pentru a preveni accidentele. Nu lucrati sub influenta drogurilor, alcoolului sau medicamentelor. Purtati haine de lucru stramte, ochelari de protectie si incaltaminte de protectie si prindeti parul lung. Scoateti inelele, ceasurile si bratarile inainte de lucru. Este recomandata protectia urechilor. Nu va urcati pe masa masinii: masina poate cadea si cauza vatamari. Tineti copiii si persoanele strine departe de zona de lucru.

Inainte de lucru Verificati daca tipul sculei de taiat este potrivit pentru lucrul planuit. Inlocuiti imediat sculele de taiat deteriorate sau tocite. Lucrati doar cu accesorii standard potrivite. Lucrati intotdeauna cu scule de taiat bine ascutite pentru a reduce riscul lemnului de a sari.. verificati directia corecta de rotire. Ca regula generala, verificati cheile fixe ale sculei de taiat si alte elemente care trebuie indepartate. Verificati daca scula de taiere se roteste liber si nu contacteaza limitatorul de cursa, echipamentul de siguranta, piesa de prelucrat sau alte obiecte. Stati departe de zona de catapultare.

In timpul lucrului Lemnul trebuie impins cu mana uniform si fara zdruncinatura brusca in scula de taiat, mai usor cand procesati lemn tare sau piese de prelucrat, care produc mult praf. Nu mutati piesa de prelucrat in timpul operatiei de procesare. Evitati posturile de lucru incomode pentru a reduce riscul de a atinge scula de taiat care se roteste. Nu va aplecati peste scula de taiat rotativa. Indepartati deseurile de pe masa masinii doar cand masina este oprita. Nu utilizati masa masinii ca masa de lucru in timp ce scula de taiat se roteste.

Dupa lucru Nu lasati masina in functionare nesupravegheata. Stati langa masina pana cand scula de taiat se opreste complet. Indepartati reziduurile si curatati masina si zona dimprejur pentru ca masina sa fie pregatita de folosire data viitoare.

Intretinerea masinii Scoateti cablul retelei inainte de a efectua lucru mecanic sau electric sau cand schimbati scula aschietoare. Lubrifiati regulat piesele mecanice: bare filetate, ambreiaje, lanturi de actionare, balamale, piese glisante etc.

Product added to wishlist
Product added to compare.