Exhaustor – mod de operare

Exhaustor – proiectat pentru extragerea rumegusului si prafului rezultate din prelucrarea lemnului si a altor materialelor lemnoase. Un exhaustor creste performantele unei masini de prelucrarea lemnului si ajuta la munca pe suprafete lipsite de praf si rumegus.

Pornire exhaustor

Pentru pornirea unui exhaustor exista mai multe verificari care trebuie realizate. In primul rand verificati daca furtunul extractor este conectat strans la exhaustor si la hota de exhaustare a masinii de prelucrare a lemnului. De asemenea verificati daca sacii de exhaustare sunt fixati. Porniti exhasutorul apasand butonul verde “I”. Ulterior porniti masina de prelucrare a lemnului.

Oprire exhaustor

Pentru oprirea unui exhaustor opriti masina de prelucrare a lemnului. Opriti exhaustorul prin apasarea butonului rosu “0” sau apasand butonul de oprire de urgenta.

Asamblare exhaustor

Pentru asamblarea unui exhaustor, se monteaza in primul rand pe platforma, in gaurile destinate, cele 4 roti si se strang puternic cu o cheie speciala. Fixarea corpului colector si a motorului pe platforma se fac cu ajutorul suruburilor si a saibelor. Se monteaza capacul de iesire aer impreuna cu garnitura la corpul colector. Suportul pentru colector poate fi montat pe platforma. Se ataseaza colectorul la cele doua suporturi cu asigurarea ca distanta dintre ele este suficienta pentru corpul colector. Suportul pentru saci superiori va fi atasat pe colector. Se ataseaza un capat al furtunului la corpul colector si celalalt capat la gura colectorului, pentru fixarea furtunului folosindu-se cele doua cleme disponibile. La final se asaza colectorul si sacii de filtru pe colector si se fixeaza cu curele speciale. Dupa ce sacul a fost bine fixat, partea superioara a acestuia va fi agatata  de suportul pentru saci. Inainte de a fi conectat la o sursa de alimentare, asigurati-va ca sursa de alimentare este bine impamantata iar tensiunea si amperajul este bun.

Golire sac colector la un exhaustor

In ceea ce priveste golirea sacului colector la un exhaustor, retineti ca este important sa verificati si sa goliti sacul colector in mod regulat! Cand realizati aceasta procedura, scoateti stecherul din priza! Tineti sacul plin cu rumegus cu o mana, deschideti dispozitivul de fixare, scoateti sacul si indepartati continutul in mod ecologic. Puneti sacul inapoi in suport si fixati-l cu dispozitivul de fixare.

You May Also Like

One thought on “Exhaustor – mod de operare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *