Tu stii cum sa alegi cea mai buna masina de rindeluit?

Ca orice tamplar sau lucrator in productie articole din lemn de orice fel, indiferent daca esti un profesionist sau un pasionat, o masina de rindeluit lemn este una dintre cele mai importante masini unelte pe care le poti avea in atelierul tau.

O masina de rindeluit poate fi utilizata pentru a prelucra lemnul in 3 moduri:

  • pentru a crea o grosime consistenta pe toata lungimea lemnului
  • pentru a crea o suprafata neteda pe un lemn grosier
  • pentru a face ca ambele fete ale unei placi de lemn sa fie paralele

Lucrarile dure necesita instrumente dure.

Stim cu totii cat de important este sa avem unelte si utilaje de calitate in atelierul nostru. Daca vei alege o masina cu o calitate scazuta, atunci vei fi repede dezamagit de utilaj, pentru ca va functiona prost spre nemultumirea ta. Acestea fiind spuse, in acest articol, vei gasi cei mai importanti factori pentru a alege cea mai buna masina de rindeluit lemn.

7 factori pe care trebuie sa ii iei in considerare cand cauti sa achizitionezi o masina de rindeluit:

 1. Puterea motorului

Puterea este, fara indoiala, unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi o masina de rindeluit. Trebuie sa verifici calitatea motorului rindelei pe care o vei cumpara. Puterea motorului poate fi masurata in viteza in rpm.

2. Capul de taiere

Acesta este o alta parte importanta pe care ar trebui sa o verifici cu atentie inainte de a-ti investi banii in orice masina de rindeluit. Calitatea taietorului va indica tipul de finisare pe lemn pe care il prelucrezi.

3. Inlocuirea pieselor

O masina de rindeluit este la fel ca orice alta masina. Nu va ramane aceeasi pentru totdeauna. Unele componente vor avea nevoie de inlocuire dupa ceva timp. Deci, trebuie sa te asiguri ca atunci cand vei achizitiona una, aceasta sa aiba componente care pot fi usor gasite si comandate online.

4. Capacitate

Capacitatea este dimensiunea placii sau a lemnului pe care rindeaua o poate prelucra. Rindeaua ar trebui sa poata prelucra placi de cel putin 11 centimetri latime si 6 centimetri in grosime.

5. Precizie in ajustarea adancimii

Reglarea adancimii ar trebui sa fie floare la ureche atunci cand alegi o masina de rindeluit. Ar trebui sa existe masuri precise si instructiuni clare cu privire la modul in care poti folosi si sa le reglezi pentru a ajunge la dimensiunea dorita.

6. Colectarea prafului

Multe masini de prelucrare a lemnului creeaza o mare cantitate de praf si o masina de taiat lemne este un exemplu foarte bun in aceasta situatie deoarece  creeaza cu adevarat o multime de praf si aschii de lemn. Fara o modalitate adecvata de directionare si de colectare a prafului creat, utilajul cu care prelucrezi poate transforma de fapt intregul tau atelier intr-o mare dezordine.

Acesta este motivul pentru care trebuie sa te asiguri ca rindeaua pe care o alegi are un port de expulzare sau de evacuare a prafului, pentru a elimina praful produs intr-o maniera controlata. Astfel incat sa poti atasa cu usurinta colectorul de praf la masina, sa colectezi tot praful produs si sa iti pastrezi atelierul curat si ordonat.

7. Pret

Pretul este un alt factor care iti poate afecta decizia. Cu toate acestea, trebuie sa retii ca, “Poti sa economisesti bani prin a cheltui bani pentru a achizitiona un utilaj mai bun”. Un utilaj mai bun poate costa mai mult, dar iti va oferi mai mult confort, performanta si durabilitate.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *