Masina combinata universala – rindeluire si degrosare

Masina combinata universala CWM 260 F este modelul nostru incepator din seria “centre de prelucrare a lemnului cu masa de formatizat”. Acest model ofera o varietate de aplicatii intr-un spatiu restrans – rindeluire, degrosare, debitare, frezare, gaurire.

Rindeluirea pieselor de prelucrat inguste la masina combinata universala

Cand rindeluiti piese de prelucrat inguste, fixati capota blocului taietor intr-o pozitie astfel incat distanta dintre piesa de prelucrat si capota blocului taietor sa fie de maxim 5 mm. Apoi porniti masina si impingeti materialul spre blocul taietor.

masina-combinata-universala-cwm-260-f

Rindeluirea cu rigla la masina combinata universala

Verificati unghiul riglei longitudinale cand manetele sunt desfacute (pozitia 90° este sigura), strangeti din nou manetele si porniti masina. Impingeti marginea piesei de lucru si inainte spre rigla.

masina-combinata-universala-rindeluire

Rindeluirea pieselor de lucru scurte la masina combinata universala

Folositi suportul special cand rindeluiti piesa de prelucrat scurta. Executia posibila o vedeti in imagine.

masina-combinata-universala-bernardo

Rindeluirea pieselor de prelucrat cu sectiunea transversala mica la masina combinata universala

Folositi o rigla de unghi din lemn facuta de dumneavoastra. Atasati-o la rigla de metal (de exemplu cu doua cleme cu suruburi).

Degrosare cu masina combinata universala

Mai intai ajustati masina de rindeluit/degrosat la functia de degrosare dupa cum urmeaza. Indepartati protectia de siguranta. Mutati rigla in pozitia cea mai indepartata a mesei de indreptat. Decuplati mesele de rindeluire si indepartati-le. Porniti sistemul de avans cu levierul de mana. Ajustati grosimea aschiei si conectati echipamentul de evacuare.

degrosare

Reglarea mesei la masina combinata universala

Desfaceti maneta de strangere a mesei si reglati masa de degrosare la inaltimea necesara cu roata de mana. Puneti piesa de prelucrat pe masa, cu partea neprelucrata in sus. Ridicati masa pana cand se opreste la piesa de prelucrat. Folosind roata de mana setati spatiul pentru aschii la maxim 2.5 mm. Atasati apoi masa in pozitia necesara cu maneta de strangere. Porniti masina si impingeti inainte piesa de prelucrat. Piesele de prelucrat cu capete cu forme diferite trebuie intotdeauna introduse cu capatul mai gros. Cand indreptati o piesa din lemn cu denivelari, este recomandat sa aplicati un strat de cera de parafina pe masa de degrosat pentru a se misca mai usor.

Zona de lucru la masina combinata universala

In timp ce degrosati, stati in fata mesei de rindeluit si in partea unde este roata de mana (pentru a ridica masa de degrosat).

Instrumente de siguranta la masina combinata universala

Cand lucrati cu fierastraul circular, formatorul axului, dispozitivul de rindeluit si cel de degrosat, operatorul trebuie sa poarte sort strans scurt si ochelari de protectie. Este indicat sa folositi protectie adecvata pentru auz si incaltaminte pentru lucru recomandata. Este interzisa folosirea mantalei de protectie.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *