Cum se opereaza un ferastrau gater

ferastrau-gater-bbs-600-bBBS 600 B

Un ferastrau gater este conceput pentru debitarea pe lungime a bustenilor sprijiniti cu fermitate pe sania de rulare.

Reguli de operare ferastrau gater

1. Purtati manusi de lucru pentru aplicatii grele, ochelari de protectie certificati cu masca de fata, papuci de protectie si masca de praf.

2. Folositi un ferastrau gater numai cu ajutorul unei alte persoane.

3. Umpleti rezervorul de racire cu apa curata.

4. Porniti si utilizati motorul la ferastrau gater in conformitate cu manualul furnizat al motorului.

5. Reglati turatia pentru a aduce panza la viteza dorita, ridicati inelul de blocare si rotiti-l pentru a bloca parghia pentru ambreiaj la loc, asa cum se arata mai jos.

6. Viteza panzei ar putea avea nevoie sa fie marita atunci cand ferastraul este sub sarcina.

7. Taiati crengile inainte de a prelucra bustenii.

8. Pentru a evita decesul sau vatamarea grava, nu debitati bustenii cu obiecte straine pe ei, cum ar fi cuie sau orice alte piese metalice.

9. Asezati bustenii ce trebuie debitati pe suporturi.

10. Operatorul si orice alti operatori trebuie sa ramana pe partea din fata si din spate a panzei ori de cate ori motorul este pornit.

11. Mutati cadrul ferastraului incet de-a lungul caii de rulare si contra busteanului pentru a-l debita.

12. Taiati marginile rotunjite ale busteanului.

13. Cand cherestea este patrata sau placi poate fi taiata pana la specificatiile precizate.

14. Pentru a preveni accidentele, opriti motorul si scoateti bujia dupa utilizare. Asteptati pana cand motorul se raceste, curatati piesele exterioare cu o carpa curata apoi depozitati echipamentuld eparte de indemana copiilor.

15. Verificati intotdeauna ca operatorul este familiarizat cu masurile de siguranta corespunzatoare si tehnicile de exploatare inainte de a utiliza masina.

16. Nu atingeti niciodata motorul sau toba de esapament in timp ce motorul este pornit sau imediat dupa ce a fost oprit. Aceste zone devin fierbinti si pot cauza arsuri.

17. Inchideti intotdeauna supapa de combustibil a motorului atunci cand un ferastrau gater nu functioneaza.

18. Evitati efectul de recul prin cunoasterea conditiilor aparitiei acestuia.

19. Nu fortati echipamentul. Acesta face o treaba mai buna si mai sigura atunci cand este utilizat pentru aplicatia pentru care sunt proiectat. Planificati operatiunile si utilizati echipamentul adecvat pentru realizarea fiecareia.

20. Nu utilizati niciodata un ferastrau gater cu un comutator defect. Orice echipament electric ce nu poate fi controlat cu ajutorul intrerupatorului este periculos si trebuie reparat de catre un reprezentant de service autorizat inainte de a fi utilizat.

21. Opriti motorul la ferastrau gater si puneti comutatorul in pozitia de blocare sau oprire inainte de a realiza lucrari de depanare, reglare, montare accesorii sau atasamente sau depozitarea masinii. Astfel de masuri preventive de siguranta reduc riscul pornirii accidentale.

22. Fixati piesa de prelucrat cu cleme sau o menghina in loc de a le tine cu mana atunci cand este posibil. Aceasta masura de precautie permite operarea unui ferastrau gater cu ambele maini.

23. Depozitati sculele nefolosite. Atunci cand un echipament nu este utilizat, pastrati-l intr-un loc uscat, sigur, departe de accesul copiilor. Verificati echipamentul inainte de depozitare si inainte de reutilizare.

24. Intretineti corespunzator un ferastrau gater. Se recomanda ca starea generala a oricarui utilaj sa fie examinat inainte de a fi utilizat. Pastrati-va echipamentele in stare buna adoptand un program de reparatii si intretinere constiincios, in conformitate cu procedurile recomandate in acest manual.

25. Daca apar vibratii anormale sau zgomot, opriti masina imediat si rezolvati problema inainte de reutilizare. Toate reparatiile trebuie realizate de personal de service calificat.

26. Pastrati sculele ascutite si curate. Sculele taietoare intretinute, ascutite corect sunt mai usor de controlat. Pastrati manerele uscate, curate si fara ulei si vaselina.

27. Curatarea si lubrifierea gaterului. Folositi numai sapun si o carpa umeda pentru a curata gaterul. Multe solutii de uz casnic sunt daunatoare pentru materialele plastice si alte izolare. Nu lasati niciodata lichid intr-un echipament.

28. Folositi doar accesorii care sunt recomandate de producator pentru gaterul dumneavoastra.

29. Accesoriile care pot fi adaptate la echipament pot crea un potential risc de accidentare atunci cand sunt utilizate pe un alt echipament decat cel pentru care sunt destinate.

30. Folositi intotdeauna ferastraul cu toate dispozitivele de siguranta si ghidajele fixate si in stare de functionare. NU modificati sau anulati dispozitivele de siguranta. NU utilizati masina daca sunt dispozitive de siguranta sau ghidaje care lipsesc sau sunt nefunctionale.

31. Nu lasati niciodata echipamentul pornit si nesupravegheat.

32. Nu utilizati niciodata un ferastrau gater pentru a taia altceva decat cherestea sau pentru orice alt scop decat de a taia cherestea asa cum este descris in acest manual de utilizare.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *