Strung universal cu viteza variabila – intretinere

strung-universal-cu-viteza-variabilaStrung universal cu viteza variabila Solid 460 x 1000 de la Bernardo a fost conceput in special pentru producatorii economi de piese la bucata si serii mici de mare precizie. Masina universal utilizabila, datorita accesoriile incluse.

Batiul masinii este turnat dintr-o bucata, extrem de rezistenta la vibratii si confera astfel precizie la strunjire. Sistemul de avans si turatii sunt montate simplu, cu reglare precisa si usoara. Prezinta roti dintate supradimensionate, calite si rectificate cu precizie

Strung universal cu viteza variabila – Intretinere papusa fixa

Preveniti scurgerile de ulei de pe capota de deasupra papusa mobila: Inainte de a acoperi capota de deasupra papusii fixe, de fiecare data cand este indepartata, curatati suprafata de contact si aplicati pe ea niste unsoare. Asigurati-va ca este fixata strans cu suruburi opritoare.

Preveniti blocarea circuitului de ungere: Scurgerea de pe capota din fata a papusii fixe cauzata de umplerea excesiva sau blocarea circuitului de ungere. Mai intai scoateti capota papusii fixe, apoi suflati cu jet de aer in doua gauri din circuitul de ungere, care sunt in partea de sus si partea de jos a cuzinetului axului din fata, rotiti in acelasi timp axul si va functiona din nou.

Ajustarea pivotului fusului: Sectiunea frontala si cea intermediara a cuzinetului rolei axului. Pentru acuratete ridicata si pentru a indeplini functia de operare, ar putea fi nevoie sa reglati presiunea corespunzatoare pe cuzinet. Dupa o perioada lunga de operare, piulita “G” va fi slabita probabil si va duce la urme de valuri pe suprafata de taiere. Daca se intampla acest lucru, trebuie sa ajustati piulita. Folositi o cheie fixa cu locas hexagonal pentru a scoate surubul opritor si fixati la loc cu piulita de fixare. Presiunea aplicata corespunzator este de ajuns. Nu strangeti prea tare, deoarece va duce la supraincalzirea sau defectarea suprafetei cuzinetului sau ii va scadea dinamica. Asigurati-va ca fixati surubul opritor.

Strung universal cu viteza variabila – Intretinere aparatoare si sanie transversala

Locatia gaurii de umplere pe aparatoare: Pe platforma din dreapta a saniei transversale. Gaura de umplere are marcaje pentru ulei pe dop “ULEI”.

2) Locatia orificiului de scurgere pe aparatoare: La baza capotei, dupa cum este ilustrat in stanga, pozitia “A” (poate fi vazuta de asemenea in partea frontala de jos a aparatoarei).

3) Tipul de lubrifiant pentru aparatoare si perioada de schimbare: Uleiul trebuie sa fie pentru canalul de ungere, ISO UG 68, periada de schimbare recomandata este la jumatate de an.

4) Ajustarea levierului cu contrapiulita:

Dupa o perioada lunga de operare, levierul cu contrapiulita se va slabi, va rugam ajustati dupa urmatorii pasi:

  1. Indepartati indicatorul scalei filetului, exista patru suruburi de reglare.
  2. Regati cele patru suruburi pentru presiunea corecta pentru a apasa levierul.
  3. Instalati din nou indicatorul scalei filetului.

5) Ajustarea incarcaturii de avans (avans transversal si avans longitudinal): Exista un angrenaj conic “D” in mijlocul aparatoarei care este un dispozitiv de protectie impotriva supraincarcarii. Capacitatea sigura de incarcare este de aproximativ 12 kg. Incarcatura potrivita poate fi ajustata cu un surub cu locas hexagonal din mijlocul aparatoarei. Rotiti in sensul acelor de ceasornic pentru a creste incarcatura; contrar acelor de ceasornic pentru reducere. Capacitatea de incarcare potrivita poate fi testata apasand manerul rotii de mana in timpul avansului automat pentru a vedea daca se va opri automat daca incarcatura este de peste 12 kg.

Strung universal cu viteza variabila – intretinere cutie de viteze

1) Locatia gaurii de umplere pe cutia de viteze: Sub capota de sus a cutiei de viteze, indepartati capota si este un marcaj pe dop pentru ulei, “ULEI” unde este gaura de umplere, dupa cum vedeti pe ilustratie “A”.

2) Locatia orificiului de scurgere pe cutia de viteze: Intoarceti discul din partea stanga in jos. Orificiul de scurgere este prins cu piulita cu locas hexagonal dupa cum este ilustrat “B”.

3) Tip de ulei si timpul de schimbare a uleiului: Dupa cum se arata in figura 6-4 si trebuie schimbat la jumatate de an.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *