Totul despre freza pentru prelucrare lemn T 500 R

freza-lemn-t-500-rFreza lemn T 500 R de la Bernardo este o masina de frezare masa pentru mestesugarul amator ce unifica putere si mare precizie la un necesar de spatiu mic. Confortul de operare este crescut suplimentar datorita mesei pe role in fabricatia de serie. Se remarca prin: confort de operare crescut datorita mesei pe role in fabricatia de serie, capota masiva de protectie freza cu sine opritoare din aluminiu reglabile de finete, masa de lucru rigida la torsiune din fonta cenusie pentru cea mai mare precizie, capota masiva de protectie freza cu racord aspirare 100 mm, schimbare rapida si simpla a turatiei prin intermediul curelei trapezoidale, elemente de conectare si operare montate ergonomic pentru un lucru confortabil, agregat de frezare dimensionat mare din fonta cenusie.

Cum se pune in functiune o freza prelucrare lemn T 500 R?

Eliminati stratul protector de pe mesele de lucru si alte parti ale masinii fie cu ulei de parafina sau orice solvent similar, nu utilizati benzina sau solventi similare pentru aceasta activitate deoarece ar putea afecta rezistenta la coroziune a anumitor parti ale masinii.

Dimensiunea zonei de lucru depinde de tipul de masina, operatiunile de lucru principale si dimensiunea materialului de prelucrat. Nu uitati de spatiul necesar pentru amplasarea unui exhaustor.

In partea inferioara a masinii, aceasta este echipata cu picioare de cauciuc si gauri pentru ancorare cu bolturi. Nivelul orizontal al masinii are o toleranta de 1 mm\1000mm.

Pentru buna functionare a masinii, exhaustoarele folosite trebuie sa aiba o capacitate minima de exhaustare de 570 m3/ora si viteza minima de aer din conducte egala cu 20 m/s pentru particule uscate si 790 m3/ora si viteza minima de aer în conducte egala cu 28 m/s pentru particule umede.

Se recomanda utilizarea unor furtunuri flexibile de exhaustare cu diametrul de 100 mm.

Procesul de operare si ajustare pentru freza prelucrare lemn T 500 R

Setati inaltimea axului de frezare cu ajutorul manivelei aflate in partea dreapta si asigurati-o cu siguranta. Selectati saiba potrivita pentru capatana de freza pe care doriti sa o folositi.

Freza T 500 poate fi actionata la 8.500 RPM (roata de transmisie mai mica), 6.500 RPM (roata medie) sau 4500 rot/min, (roata de transmise mare). Pentru a modifica viteza axului, slabiti ghidajul de blocare si pivotati motorul spre ax. Repozitionati cureaua la viteza dorita si tensionati-o fixand surubul.

Frezarea pieselor de dimensiuni reduse

Ajustati masina de frezat si puneti ambele jumatati aproape de ghidaj. Impingeti materialul numai cu ajutorul uni impingator! Selectati dimensiunea împingatorului astfel încât orice parte poate fi pusa pe el confortabil.

Schimbare frezei

Inainte de montarea frezei asigurati-va ca inele de spatiere sunt curate si nedeteriorate. Asigurativa ca metoda de fixare este corecta. Capatana de freza este fixata cu surubul, prin inelul axului si inelele de spatiere pe axul de frezare. Atunci când montati capatana de freza, capacul de protectie trebuie sa fie deschis. Invartiti cele doua butoane blocare pentru a deschide capacul. Dupa instalare, închideti capacul si insurubati prin blocare butoanele.

Intretinerea la freza lemn T 500 R

Inainte de inceperea lucrarilor de intretinere sau reparare intotdeauna deconectati aparatul de la reteaua de alimentare cu energie electrica! Opriti masina si scoateti cablul din priza de alimentare electrica. Masina ar trebui sa fie curata. Tije, pini, fire si alte parti susceptibile de a fi ruginite ar trebui sa fi unse cu uleiul adecvat. Intervalul pentru astfel de activitati va depinde de modul de lucru, dar acesta ar trebui sa se realizeze cel putin o data pe luna. Rulmentii motoarelor electrice si arborii axului au unsoare permanent, sunt închise pe ambele parti si nu necesita lubrifiere. Se recomanda sa se evite murdarirea centurilor cu ulei sau grasime. Daca se intampla acest lucru, curatati centura doar cu hartie uscata. Indepartarea prafului este recomandata a se realiza cu un aspirator. Efectuati aceasta activitate în mod regulat, cel putin o data pe saptamana.


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini pentru frezat cu masa pe role. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesori

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *