Masina de aplicat cant portabila PEB 300 – operare

Masina de aplicat cant portabila PEB 300 este ideala pentru aplicarea adezivilor pe piese de lucru drepte, curbe sau rotunde. Impreuna cu pretul redus si constructia compacta, aceste modele sunt ideala pentru toate tipurile de lemn fixate in atelier sau ca dispozitiv mobil in diferite locatii.

Operare masina de aplicat cant portabila PEB 300:

Masurarea si setarea grosimii cantului la masina de aplicat cant portabila

  • Desfaceti butonul rotativ al ghidajului de insertie a cantului
  • Plasati cantul sub aripa de masurare, ghidajul inferior de insertie a cantului pentru a ajunge la partea superioara a cantului, apoi strangeti butonul rotativ
  • Vedeti ecranul grosimii prin aripa de masurare si placa cu ghidaj de reglare si desfaceti manerul si strangeti-l dupa setarea grosimii pe placa de ghidaj.

Reglarea placii de ghidare

 Suprafata placii de ghidare trebuie sa fie perpendiculara cu rola de presare. Desfaceti surubul (1) si amplasati placa de ghidare pe piesa de prelucrat. Cand piesa de prelucrat este perpendiculara pe rola de presare, strangeti surubul (1). Desfaceti surubul (3), reglati placa la ”0” (4) apoi strangeti din nou surubul (3).

Reglarea adezivului

 Cand masina ajunge la temperatura de lucru, pregatiti un cant de proba (aprox. 20cm/8″) si inderati cu viteza de avans minima si butonul rotativ de reglare a adezivului la minim pentru aplicarea dorita.

Atentie: Nu rotiti butonul rotativ al adezivului pana cand masina nu ajunge la temperatura de lucru.

Reglarea grosimii: Reglati grosimea cu butonul rotativ si surub in functie de cantul subtire sau moale ce este avansat.

Operare 

  • Masurati lungimea piesei de prelucrat, lasati suficient spatiu pentru taierea capetelor in functie de abilitatile individuale
  • Cand aplicati cant, aplicati intotdeauna suficienta presiune pe cant pentru a atasa mai bine de piesa de prelucrat.
  • Verificati daca sunt particule necunoscute sau praf in recipientul cu adeziv, porniti motorul. Lumina motorului de pe maner (2) se va aprinde cand temperatura atinge 120°C, apasati puterea motorului (1) pentru a mari timpul de topire.

Asigurati-va ca adezivul este complet lichid inainte de operare. Amplasati placa de ghidare pe piesa de prelucrare si prindeti bine manerele (2), (3) apoi plasati rola de presare (4) cu 5cm in spatele piesei de prelucrat si introduceti banda in rola de avans. Porniti puterea motorului (1), apoi apasati inainte spre piesa de prelucrat si urmati rola de avans pentru a termina lucrul.

Instalarea si operarea placii de ghidare pentru colt la masina de aplicat cant portabila

  • Instalare: Asezati ghidajul pentru colt in pozitia gaurii, strangeti suruburile.
  • Atasati placa de ghidare pentru colt pentru a opera un diametru interior mai mic de 50mm.

Instalarea si operarea dispersantului mobil la masina de aplicat cant portabila

  • Atasati dispersantul mobil de masina de aplicat cant (1), strangeti butoanele rotative (2).
  • Taiati cantul in functie de lungimea piesei de prelucrat si asezati-l in dispersant, nu avansati cantul daca este prea gros/tare.
  • Depozitare maxima: Latime 65mm × Grosime 3mm × Lungime 12m.

Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini mobile de aplicat cant. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *