Ferastrau pentru decupat (traforaj) – instalare si fixare pe un banc de lucru

Ferastrau pentru decupat (ferastrau traforaj) SS 460 – ideal pentru realizarea diferitelor piese precum jucarii, puzzle-uri, piese de arta sau bijuterii. Acesta poate debita piese din lemn, alte materiale lemnoase, plastic si materiale fibroase pana la 2 inch (52 mm) grosime. Poate fi utilizat, de asemenea, pentru debitarea metalelor neferoase precum aluminiu, cupru, alama.

ferastrau-decupat-ss-460ferastrau-traforaj-pt-decupat-ss-460

Instalare ferastrau pentru decupat pe un banc de lucru

Daca un ferastrau pentru decupat va fi utilizat pentru aplicatii statice se recomanda ca acesta sa fie fixat pe un banc de lucru. Atunci cand se monteaza ferastraul de traforaj pe un banc de lucru se recomanda ca orificiile prin care se va fixa cu suruburi de banc sa fie date in blatul bancului conform cu orificiile din baza ferastraului.

  • In fiecare din orificiile din baza acestui ferastrau de decupat se va introduce un surub fixat cu saiba si piulita (nu sunt incluse in dotarea standard). Suruburile trebuie sa fie suficient de lungi incat sa treaca prin baza ferastraului, blatul bancului, saiba si piulita si sa poata fi stranse cu fermitate.
  • Pozitionati ferastraul de traforaj pe bancul de lucru. Utilizand baza ferastraului ca si sablon marcati pozitiile unde trebuie date gauri pentru fixarea acestuia pe blatul bancului.
  • Dati patru gauri in blatul bancului de lucru.
  • Pozitionati ferastraul pentru traforaj pe bancul de lucru astfel incat orificiile bazei acestuia sa fie aliniate cu gaurile din blatul bancului de lucru.
  • Introduceti patru suruburi (nu sunt incluse in dotarea standard) si strangeti-le cu fermitate utilizand saibe si piulite (nu sunt incluse in dotarea standard).

Verificati ca SS 460 – ferastrau traforaj sa fie fixat cu fermitate pe bancul de lucru si sa nu aiba miscare. Verificati ca bancul de lucru pe care este montat ferastraul de decupat sa fie fixat si sa nu aiba joc.

ferastrau-pentru-decupat-ss-460 ferastrau-traforaj-pentru-decupat-ss-460

Reducerea nivelului de zgomot si a vibratiilor la ferastrau traforaj

Pentru reducerea nivelului de zgomot si a vibratiilor se recomanda introducerea unui strat de spuma sau covor de cauciuc intre ferastrau si blatul bancului de lucru. Daca se utilizeaza un strat de spuma sau covor de cauciuc se recomanda ca suruburile de fixare sa fie stranse prea tare. Dimensiunile materialului utilizat pentru amortizarea zgomotului si reducerea nivelului vibratiilor trebuie sa fie de circa 30 inch x 15 inch x ½ inch (780 mm x 390 mm x 13 mm).

Fixare ferastrau decupat pe un banc de lucru

Daca ferastraul pentru traforaj va fi utilizat pentru aplicatii mobile este recomandat ca acesta sa fie montat in permanenta de o placa suport ce poate fi fixata cu ajutorul unor menghine de un banc de lucru sau alte suprafete suport.

  • Montati ferastraul utilizand orificiile din baza acestuia ca si sablon ce marcheaza pozitiile unde trebuie date gauri pentru fixarea acestuia pe placa suport.
  • Se urmeaza pasii de la montarea ferastraului pe un banc de lucru.
  • Daca se utilizeaza suruburi cu cap ascuns se recomanda ca acestea sa fie suficient de lungi pentru a asigura fixarea corespunzatoare a ferastrului pe placa de baza.

You May Also Like

4 thoughts on “Ferastrau pentru decupat (traforaj) – instalare si fixare pe un banc de lucru

    1. Buna ziua,
      Inaltimea de taiere este de maxim 52 mm (aprox 2 inch). Placajul cu grosimea de ¾ inch (19 mm) se referea la materialul ce poate fi folosit in locul unui banc de lucru, nu la inaltimea de taiere maxima. Am eliminat acest text din continutul articolului pentru a nu genera viitoare confuzii.
      Va suntem recunoscatori pentru sesizare si va acordam la achizitia acestui produs un discount din oferta initiala. Va rugam astfel sa ne contactati la 0730260454 pentru a afla discountul aferent.
      Sa fiti productiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *