Despre masina de gaurit multiplu DB 21

masina-de-gaurit-multiplu-multibor-db-21-Masina de gaurit multiplu DB 21 este folosita indeosebi pentru operatiile de gaurire in lemn masiv, panouri din placi, panouri cu densitate mijlocie, placi fibrolemnoase etc. Aceasta masina prezinta caracteristici forte cum ar fi productivitate ridicata, operatii simple, precizie ridicata etc. Poate efectua gauriri intre 0° și 90° grade in orice unghi. Este masina cu o reala importanta in industria tamplariei si dulgheriei.

Masina de gaurit multiplu DB 21 este o masina de gaurit semi automatizata, compusa din cadru, grupul de gaurire si echipamentul de presare. Grupul de presare poate fi ajustat intre 0 si 90 grade controlat de un buton ce actioneaza o valva reversibila, instalata pe masina. Unghiul de lucru variaza intre 0°-45°-90°.  Presarea si actionarea grupului de gaurire sunt controlate printr-o pedala de picior. Viteza de intrare a aerului este controlata de o valva cu deschidere rapida instalata pe masina care face ca procesul de lucru sa fie lent la gaurire si rapid la revenirea grupului pe pozitia 0.

Masina trebuie legata la impamantare inainte de a fi folosita.

Masina de gaurit multiplu DB 21 – instalare si reglare

  1. Masina trebuie instalata pe o suprafata solida. Fiecare dintre cele 4 colturi ale masinii este captusit cu cate o talpa metalica din otel de 100x100x8 mm. Pozitionarea (alinierea) masinii se efectueaza cu ajutorul surubului prins in talpa metalica.
  2. Masina trebuie conectata la compresor prin furtun iar presiunea de lucru a compresorului ajustata la 0,6 Mpa.
  3. In primul rand verificati directia de lucru a grupului de gaurire dupa conectarea la panoul electric. Verificarea se efecueaza urmarind directia de miscare a ventilatorului (paletelor ventilatorului) pozitionat pe electromotor. In pozitia corecta de lucru acesta trebuie sa fie în sensul acelor de ceasornic.
  4. Mandrinele sunt de 2 tipuri in functie de sensul de lucru: inchidere pe stanga si inchidere pe dreapta. In primul rand instalati mandrina strangand surubul blocator in functie de directia de lucru. Mandrina cu canal se instaleaza pentru lucru in directia stanga iar cele fara canal in directia opusa (dreapta).
  5. Ajustati rigla limitatoare din spatele axei pentru a programa adancimea de lucru a grupului de gaurire.
  6. Ajustarea pozitiei de lucru a grupului (orizontal/vertical). Pentru gaurire in pozitie orizontala rasuciti bara de ghidare (de comanda a directiei) apoi miscati maneta in pozitia opusa. Pentru gaurire in pozitie verticala ajustati ghidajul de deasupra paralelei gradate.
  7. Procesul de lucru. Grupul de gaurire se misca inainte cand apasati pedala de picior si se reseteaza cand ridicati piciorul de pe pedala.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *