Cum se opereaza in siguranta un strung industrial universal

Un strung industrial universal este o masina puternica de mare viteza si poate cauza pericole daca nu este utilizata corespunzator. Inainte de a opera strungul, va rugam cititi urmatoarele instructiuni pentru operarea in siguranta. Aveti grija ca strungul sa fie utilizat intr-un mediu cu conditii de operare normale, pentru a evita pericolele.

Este necesar ca operatorul strungului sa primeasca pregatire tehnica corespunzatoare inainte de a opera masina, sa aiba abilitatea necesara si un certificat de operare; sau trebuie sa fie instruit sub supravegherea atenta a unei persoane calificata pentru operarea masinii. Strungul trebuie operat intr-un mediu cu o temperatura de +5°C – +40°C; la o altitudine de pana la 1000 m; umiditate relativa de 50% cand temperatura ambianta este de +40°C sau umiditatea relativa este mai mare daca temperatura ambianta este scazuta.

Instructiuni de siguranta pentru operarea unui strung industrial universal:

  1. Mentineti strungul si zona de lucru in curatenie si ordine.
  2. Toate dispozitivele de protectie si aparatoarele trebuie tinute la locul lor; capota laterala trebuie sa fie inchisa.
  3. Nu asezati obiecte in zona de prelucrare a strungului deoarece pot fi ciocnite cu piesele mobile si rotative.
  4. Nu contactati si nu sariti peste partile mobile sau rotative ale strungului.
  5. Inainte de a porni strungul, trebuie sa stiti cum sa-l opriti.
  6. Strungul nu poate fi operat daca este supraincarcat.
  7. In cazul unui accident, opriti imediat strungul.
  8. Cand montati mandrina sau alte atasamente pe ax, opriti sursa de alimentare a strungului pentru a impiedica rotirea axului.
  9. Nu montati sita oscilanta daca nu este verificata pentru a fi compatibila cu strungul.
  10. Verificati centrul, daca capacitatea acestuia de incarcare indeplineste cerintele.
  11. Deconectati de la sursa de alimentare inainte de a parasi strungul.
  12. Greutatea maxima a piesei de prelucrat pe strung este de 500 kg.
  13. Mandrina de strangere trebuie sa fie montata ferm si corect pe axul strungului.
  14. Aveti grija ca piesa de prelucrat sa fie prinsa ferm si ca viteza axului sa nu depaseasca viteza sigura a mandrinei.
  15. Deoarece poate fi contactat cu corpul, mai ales cand este folosit un material cu un diametru mic, nu este in niciun caz permis ca materialul sa se extinda pana in capatul axului papusii fixe care nu are nicio aparatoare speciala sau suport.
  16. Este o eticheta cu limita de viteza pentru mandrina in coltul drept inferior al papusii fixe care informeaza ca nicio schimbare de viteza nu este permisa in timpul operarii, placa indicatoare electrica din cabinetul electric (cutia) indica sa nu atingeti piesa de prelucrat (sau mandrina) cand se roteste pe aparatoarea mandrinei.

Informatii valabile pentru modelul strung industrial universal Titan 800 – Bernardo.


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de strunguri universale. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *