Strung industrial Titan 800 – intretinere

strung-industrial-universal-bernardo-titan-800-x-2000-cu-cititor-digital-pe-3-axeStrung industrial universal Titan 800 este o masina moderna ce corespunde normelor tehnice din zilele noastre. Datorita deservirii usoare (actiune rapida, cuplaj lamelar mecanic, afisaj digital si domeniu ridicat de putere), acest model este ideal in constructii masini, inginerie mecanica si productii de piese la bucata.

Strungul trebuie operat intr-un mediu cu o temperatura de +5°C – +40°C; la o altitudine de pana la 1000 m; umiditate relativa de 50% cand temperatura ambianta este de +40°C sau umiditatea relativa este mai mare daca temperatura ambianta este scazuta.

Intretinere strung industrial Titan 800

Precizia strungului

Inainte de a opera strungul dupa instalare, trebuie sa faceti o examinare a preciziei strungului. In cursul operatiei, verificati cu regularitate precizia strungului pentru un timp mai mare de functionare.

Verificati papusa fixa

Dupa examinarea preciziei strungului, este recomandat sa verificati precizia papusii fixe. Fixati o bara de otel cu diametrul de 50 mm si lungimea mai mare de 150 mm pe mandrina fara a termina de strunjit cercul, cilindricitatea trebuie sa fie de 0.01 mm cu lungimea de 100 mm.

Verificati papusa mobila

Asezati o axa de otel cu lungimea de 300 mm, verificati precizia papusii mobile miscand calibrul de precizie de-a lungul liniei centrale. Ajustati precizia papusii mobile si surubul de pe papusa mobila.

Ajustarea curelei de transmisie la strung industrial

Opriti sursa de energie pentru a verifica forta de tensiune a curelei trapezoidale. Apasati punctul D cu mana pe fiecare curea trapezoidala. Slabiti doua contrapiulite C de pe boltul B pentru a ajusta tensiunea, apoi strangeti pe rand contrapiulitele de sus si de jos.

Ajustarea ambreiajului papusii mobile la strung industrial

Papusa fixa are doua ambreiaje lamele pentru a transmite momente de tensiune de rotatii pozitive si negative ale axului. Pentru strungul echipat cu mandrina standard, daca timpul de pornire de la stop la viteza mare este de peste 4 secunde, ambreiajul trebuie ajustat in modul urmator:

  • Opriti sursa de energie a strungului;
  • Montati axul in pozitia neutra – – – ”O”;
  • Deschideti capota cutiei axului;
  • Apasati stiftul de blocare E pentru a apasa arcul, rotiti piulita G pentru a ajusta presiunea discului de frana H;
  • Resetati stiftul de blocare intr-o canelura a piulitei G si inchideti capota cutiei.

Ajustarea franei papusii fixe la strung industrial

Papusa fixa are o frana in pozitia de tranzitie a rotatiilor atat pozitive cat si negative. In timpul operatiei, daca timpul franarii de la viteza mare este peste 8 secunde, frana trebuie ajustata in modul urmator:

  1. Mai intai, opriti sursa principala de energie a strungului, apoi setati manerul axului pentru viteza mare/redusa in pozitia neutra apoi setati bara de start in pozitia din mijloc;
  2. Deschideti capota cutiei axului;
  3. Ajustati presiunea curelei N cu piulita de ajustare M in pozitia potrivita unde celelalte axuri nu se rotesc cand este rotita axa rotii de transmisie;
  4. Inchideti si remontati capota cutiei.

Pana de fixare a sinei

Pe sania transversala se afla penele si portunealta mica pentru a compensa pentru uzura. Cand ajustati, desfaceti mai intai surubul penei de fixare din spate D, apoi strangeti surubul penei de fixare din fata si in final strangeti surubul penei de fixare din spate. Se pot face putine ajustari la fiecare tura. Inainte de a ajusta penele, curatati-le si lubrifiati-le pentru ca operatia sa decurga usor.

Ajustarea piulitei surubului conducator in cruce la strung industrial

Frictiunea dintre surubul conducator si piulita poate cauza uzura piulitei si mareste prea mult cursa libera a inelului gradat lateral. Acum puteti ajusta distanta dintre surubul conducator si piulita. Desfaceti surubul de deasupra 1 si strangeti surubul 2, apoi strangeti surubul de deasupra 1 daca distanta este potrivita.

Cutia de viteze:

  • Cutia de viteze a strungului nu trebuie inlocuita in conditii normale pentru a realiza strunjirea si prelucrarea diferitelor tipuri de suruburi. Trebuie inlocuita doar cand este prelucrat un filet special.
  • Cand prelucrati un filet de 11 1/2 si 19 inch, cutia de viteze trebuie schimbata.
  • Cand prelucrati un filet metric cu pasul mai mare de 80 mm sau cu pas special, cutia de viteze trebuie schimbata.
  • Cutia de viteze care are functia de avans este aceeasi cu cea cu pas normal.

Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de strunguri universale. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

 

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *