Masina de rectificat plan – instalare

masina-de-rectificat-plan

Masina de rectificat plan BSG 2040 este o masina de slefuit solida cu o suprafata de slefuire cu dimensiuni compacte. Acest model este ideal pentru ateliere de instruire, educatie cu garantia de satisfactie a clientilor.

A. Ridicare: Echipamentul de ridicare este urmatorul:

  1. Lada (capacitatea de transport trebuie sa fie peste o tona).
  2. Doua seturi de cablu si fiecare set trebuie sa fie lung de 12.7MM(1/2”) × 1830MM (72”). Pot transporta mai mult de 1,500 Kg.

* ATENTIE:

  1. Cand transportati, mentineti intotdeauna echilibrul.
  2. Cand ridicati masina, echipamentul de protectie trebuie utilizat intre masina si masa. Echipament precum suport sau pana din lemn etc.
  3. Pentru a evita alunecarea cablului, fixati cablurile la baza tijei din otel.

B. Curatare: Inainte de a iesi din fabrica, producatorul i-a aplicat ulei rezistent la coroziune, dar inainte de prima operare a masinii, va rugam folositi solvent pentru a curati mai intai.

C. Echilibrarea masinii

Curatati suprafata mesei de lucru in intregime, asezati doua nivele cu bula de aer peste, una pentru directia longitudinala, iar cealalta pentru directia transversala. Ajustati apoi cele trei suruburi de pe baza, pana cand cele doua nivele ajung la 0.02MM/100MM(0.001/4FT). iar apoi strangeti piulita surubului. Verificati inca o data daca nivelele orizontale sunt in eroare.

Cand echilibrati masina, asigurati-va ca podeaua este destul de tare sau utilizati un amortizor antisoc pentru a evita electrocutarea cauzata de activitatea de nivelare.

D. Scoateti discul de slefuit.

Instalarea mesei pe masina de rectificat plan

  1. Amplasati primul rulment din fata pe centrul ghidajului frontal, in acelasi timp asezati rulmentul din spate pe centrul ghidajului din spate. Va rugam mentineti ghidajele curate, ungeti bilele si ghidajele cu ulei SKG, LGMTI, FAG, ARCANOL – L64 sau alte uleiuri similare. (Curatati-le si ungeti-le o data la 6 luni).
  2. Fixati masa de lucru pe sanie si blocati capota din capatul ambelor parti. Apoi fixati cureaua de transmisie.
  3. Mutati masa in partea stanga, scoateti capatul curelei de transmisie nefixat din capota din dreapta si fixati-l dupa cum este ilustrat in Fig. 3. Apoi ajustati surubul ”A” si strangeti cureaua (Utilizati mana sau tensiometrul, trageti sau impingeti cureaua cu o putere de 2.7 Kg pentru a realiza distanta de oscilatie de aproximativ 10 – 12MM, apoi strangeti surubul ”B”.)

Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini de rectificat plan. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *