Cum alegi un fierastrau cu lama circulara?

Alegerea unui fierastrau cu lama circulara poate fi o provocare pentru cei aflati la inceput de drum in domeniul de prelucrare a metalelor feroase si neferoase.

Trebuie sa cunoastem anumite informatii fundamentale, atunci cand vine vorba de folosirea lamei potrivite atunci cand debitam metalul, lemnul sau pvc-ul, astfel rezultatele vor fi foarte bune atunci cand utilizam fierastraul potrivit, iar in cazul unui fierastrau totul se refera la lama.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este tipul de material pe care intentionezi sa il tai. Lamele si tipurile de ferastraie pot varia in functie de tipul de munca pe care il realizezi.

Atunci cand un fierastrau este echipat cu o panza adecvata, acesta poate taia multe materiale diferite, cum sunt urmatoarele:

  • Cherestea si rasinoase;
  • Placaj si panouri fabricate cum ar fi placile aglomerate, placi de fibre cu densitate medie;
  • Pardoseli laminate din plastic si parchet laminat;
  • Otel cu ecartament usor(tevi si profile metalice);
  • Plexiglas;
  • Blocuri si pavele din beton;
  • Placi ceramice si placi de teracota;
  • Conducte de tevi PVC si ABS.

Ebernardo.ro vine in sprijinul vostru cu o serie de sfaturi de care puteti tine cont in alegerea unui fierastrau cu lama circulara:

 1. Fierastrau cu panza circulara pentru taierea metalelor neferoase

Lamele de fierastrau circular pentru metale neferoase, sunt acele lame care au fost special concepute pentru taierea metalelor moi, cum ar fi alama sau cuprul.

Acest tip de fierastrau poate fi folosit și pentru taierea metalelor rezistente la coroziune, cum ar fi aluminiul. Designul acestui tip de lama este modelat pentru a se potrivi cu operatiunile de taiere de dimensiuni mari. Se poate utiliza de asemenea si la taierea materialelor plastice.

2. Fierastrau cu panza circulara pentru taierea metalelor feroase

Tipul acesta de fierastrau ofera precizie inalta, tocmai pentru a oferi performante maxime, insusi corpul lamei este intarit . Lama foloseste tehnici de inalta calitate pentru operatiunea de brazare (intaritura) care, in schimb, ofera taieturi precise fara scanteiere.

3. Fierastraie profesionale

Sunt o investitie buna deoarece ofera cele mai bune rezultate posibile, atunci cand sunt achizitionate pentru lucrarile pentru care sunt destinate. De asemenea, contribuie la reducerea peroadelor de intrerupere prin cresterea eficientei fiecarei taieri.

4. Lama circulara pentru spintecat

Sunt destinate pentru prelucrarea lemnului. Nu uitati sa nu le folositi cand lucrati cu placajul.

5. Lame combinate

Acestea permit o utilizare versatile. De asemenea, acestea reduc timpul de intrerupere a lucrului, prin eliminarea nevoii de schimbari frecvetne.

6. Lame pentru taierea metalului

Acestea sunt dotate/confectionate cu materiale dure, pentru a taia cu usurinta alte metale grele la randul lor.

7. Lama pentru taierea cuielor

Acest tip de lama este utilizata atunci cand trebuie sa taiati lemne cu cuie sau obiecte similare.

8. Disc ( lama) abraziva

Il puteti folosi pentru proiecte de zidarie. De asemenea acestea taie foarte bine metalele.

9. Lame de diamant uscate

Functioneaza cel mai bine pe materialele dure si fragile, cum ar fi zidaria si placile.

10. Lame de finisare cu dinti fini

Se utilizeaza pentru proiectele care necesita o finisare foare fina a taieturilor. Alegerea ideala a lamei ar trebui sa fie o lama de finisare cu dinti fini.

11. Lama pentru materale neferoase

Sunt idele pentru scobituri in lemn.

Top 8 factori importanti in achizitionarea unui fierastrau cu lama circulara:

Va trebui sa luati in considerare numerosi factori in alegerea tipului potrivit de lame circulare.

  1. Unul dintre motivele pe care operatorii trebuie sa le ia in considerare este daca lama taie la rece;
  2. Lama de fierastrau circulara care taie la rece, este de asteptat sa aiba o durata mai lunga de viata pe orice aplicatie de taiere;
  3. De asemenea trebuie sa verificati daca lama fierastraului asigura un finisaj instantaneu si nu produce practic caldura, scantei sau bavuri;
  4. Un alt factor important pe care trebuie sa il luati in considerare, este numarul de dinti. Un numar mai mare de dinti continut de lama, inseamna o taiere mai fina si precisa;
  5. In general, se recomanda un numar mai mare de dinti, atunci cand trebuie sa taiati materiale mai subtiri. Pentru materiale mai groase este indicat un numar redus de dinti;
  6. In cele din urma, este foarte important sa stiti ce tip de materiale trebuie sa taiati si sa le potriviti cu tipul de lama si numarul de dinti pe care il veti folosi;
  7. Natura dintilor – Dintii unei lame sunt secretul performantei sale si sunt optimziati pentru a indeplini functii specifice. O lama cu un numar mai mare de dinti va fi capabila sa faca taieturi mai fine si mai curate decat una cu un numar de dinti mai mic;
  8. Unghiul la care sunt pozitionati dintii determina si performanta lor. Unghiurile pot fi pozitive, negative sau neutre. Un unghi pozitiv acut este bun pentru indepartarea materialului mai rapid si pentru taieri mai rapide.

Amintiti-va ca alegerea lamei depinde in intregime de tipul de proiect. Este important sa evaluați in prealabil nevoile de proiect. Odata stabilit acest aspect, ar trebui sa fie simplu sa puteti alege doar lama potrivita.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *