Ferastrau circular pentru debitat metale – pasul dintelui

ferastrau-circular-pentru-debitat-metale-cs-250Ferastrau circular pentru debitat metale CS 250 – ofera un raport optim pret-eficienta datorita accesoriilor incluse. Menghina speciala asigura taieri precise si lipsite de bravuri.

Cand utilizati un ferastrau circular pentru debitat metale este important sa alegeti tipul de panza potrivit pentru materialul ce trebuie taiat. Acest articol explica limitatiile si aplicatiile specifice diferitelor tipuri de panze.

Pas cu dinti fini: folosit pentru materiale subtiri cum ar fi: tabla de otel, tuburi si profile.

Pas cu dinti mari: folosit pentru sectiuni transversale mari din materiale moi (aliaje de aluminiu si aliaje usoare in general).

Pasul potrivit depinde de:

  • Dimensiunea sectiunii;
  • Duritatea materialului;
  • Grosimea peretelui.

Pentru sectiunile solide este nevoie de discuri cu dinti mari, iar pentru sectiunile transversale mici este nevoie de discuri cu dinti mai fini. Acest lucru este pentru ca atunci cand taiati profile cu sectiuni transversale mici (1-7 mm), este important ca numarul de dinti sa nu fie prea mic, altfel materialul va rupe in loc sa elimine aschiile, fapt care ingreuneaza forfecarea. Pe de alta parte, cand taiati materiale groase sau sectiuni solide folosind un pas cu dinti foarte fini, aschiile se aduna ca o spirala in nisa, iar din cauza ca dintii fini au nise mici, aschiile stranse vor sari in afara si se vor presa de peretii pieselor de prelucrat, avand ca rezultat taieturi strambe (acelasi lucru se poate intampla si cu materiale moi), forfecarea dificila si panza se poate rupe.

Utilizati un pas mai mare cand, ca rezultat al formei piesei de prelucrat ce trebuie taiata, sectiunea transversala depaseste sectiunea transversala aratata mai sus.

Panzele potrivite pentru CS 250 au dimensiunile de 250 × 32 × 2 mm si sunt din otel dur HM, deoarece masina este folosita pentru a taia materiale neferoase. In afara de dimensiunea si pasul dintelui, panzele mai au diferite caracteristici geometrice in conformitate cu utilizarea respectiva:

Unghi taiere dinti: poate fi negativ sau pozitiv.

Ascutire dinte: poate fi BW cu dinti inclinati altern sau C cu dinti cu rugozitate mare, inclinati pe ambele parti si cu dinti pentru finisare neinclinati.

Pas dinte: Distanta dintre varful unui dinte si varful celuilalt dinte (pas dinte = T)


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de ferastraie pentru metal. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

One thought on “Ferastrau circular pentru debitat metale – pasul dintelui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *