Ghilotina motorizata – ajustari

ghilotina-motorizata-mtaGhilotina motorizata este conceputa pentru taierea pieselor din otel sau plastic. Motorul cu reductor si sistem de franare cu racitor asigura lucrul silentios si economisirea energiei. Ghilotinele motorizate MTA de la Bernardo au cadrul fabricat ca monobloc. Constructia sudata de otel a acestor masini este realizata din material de calitate St42. Materialul lamelor este Böhler 2379, acestea si sistemul de taiere usoara asigurand taiere de calitate si precisa. Masina are multe piese pentru siguranta, grilaj pentru protectia degetelor, butoane pentru oprire de urgenta si pedala cu buton pentru oprire de urgenta.

Ajustarea corpului presei la ghilotina motorizata

Corpul presei este o pozitie mai sus de grosimea piesei de prelucrat. Cand se incepe operatia de taiere, se misca cu grinda superioara si aplica o presa pe piesa de prelucrat fara sa atinga lama si impiedica alunecarea piesei de prelucrat in timpul operatiei de taiere. Pentru a ajusta mecanismul presei, se strang si se desfac suruburile cu piulite din partea dreapta si stanga a masinii. Pentru reglarea distantei de ajustare a presei, se strang si se slabesc suruburile la punctul limita superior.

Ajustarea opritorului din spate la ghilotina motorizata

Se ajusteaza opritorul din spate 0 – 750 mm cu motor de la panoul de control si 0 – 700 mm cu roata de mana de pe opritorul din spate manual. Daca trebuie sa se faca ajustari, se fac cu piulitele din spatele axurilor cu opritoare. Se plaseaza limitatorul opritorului din spate in pozitia frontala pana cand atinge suprafata lamei inferioare. Daca limitatorul este in pozitia din fata sau din spate, se folosesc piulitele si pentru a realiza atingerea.

Ajustarea lamei la ghilotina motorizata

Dupa un timp este nevoie de lame ascutite. Masina are doua lame cu forme diferite (superioara si inferioara).

  1. Se ridica masa superioara pana la punctul limita.
  2. Se desfac suruburile din spatele mesei superioare apoi scoateti lamele.
  3. Se instaleaza lamele ascutite sau noi cu suruburi dar nu se strnage tare. Dupa aceea se instaleaza bine lama la suprafata mesei superioare, strangand bine.
  4. Se desfac suruburile apoi se scoate lama inferioara. Dupa ce se curata locul lamei inferioare, se instaleaza lama noua sau ascutita si se strange cu suruburi.

Ajustarea spatiului lamei la ghilotina motorizata

Dupa instalarea lamei ascutite sau noi, trebuie sa se ajusteze spatiul lamei. Pentru ajustare:

  1. Se regleaza pozitia cheie in pozitia ”2”, ”3” si se asaza masa superioara putin mai jos (5mm de lama superioara) de la punctul limita cu butonul pentru mutare in jos.
  2. Se slabesc piulitele care sunt pe cele doua laturi ale masinii.
  3. Se regleaza distanta dintre lame la opritor cu grosimea de 0,1 mm.
  4. Se ajusteaza spatiul lamelor cu suruburi.
  5. Se plaseaza masa superioara la punctul limita de jos si se repeta pasii 3 si 4 la latura dreapta a masinii.
  6. Se strang piulitele care au fost scoase la pasul 2, dupa ce operatia de ajustare este finalizata.

Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de ghilotine motorizate. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *