Strung prelucrare metal | Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi unul?

In lumea evolutiei industriale o mare parte din prelucrarea metalului ajunge sa se degradeze pe scara larga si acest lucru se datoreaza nefolosirii utilajului adecvat. Echipa EBernardo intelege nevoile specifice ale fiecarui utilaj si iti ofera solutii personalizate in functie de provocarile intampinate. Pentru proiecte de anvergura Ebernardo va ofera o gama larga de strunguri  prelucrare metal. Acest lucru ne permite sa satisfacem nevoile unor proiecte mari pentru clientii nostri. Cu utilajele noastre vei obtine lucrari de inalta calitate, vei crea structuri metalice complete, puternice si de incredere, care pot fi folosite multi ani.

Ce este un strung pentru debitare metal?

Este un utilaj folosit in principal pentru modelarea bucatilor de metal (si uneori lemn sau alte materiale), determinand ca piesa de prelucrat sa fie fixata pe un suport central care realizeaza  miscari de rotatie catre un cutit de strung indepartand surplusul de material (aschii metalice).
Datorita unei game largi de operatii ce se pot executa pe strung, ele constituie grupa cea mai raspandita de masini unelte care se utilizeaza in industria constructoare de masini, electrotehnica, automatizari sau alte ramuri industriale.

Acum, strungurile moderne ofera o varietate de viteze rotative si un mijloc manual de deplasare, tocmai pentru a deplasa manual si automat masina de taiere atunci cand  se efectueaza procesul de taiere a metalelor. Strungul pentru taiere metal ajuta operatorii sa modeleze cat mai multe piese in formele dorite de acestia.

Un strung este un utilaj care roteste piesa pe ax pentru a efectua diverse operatii:

  • strunjire
  • taiere
  • slefuire
  • indreptare
  • forfecare
  • gaurire

Sfat: Personalul care se ocupa cu intretinerea acestui utilaj,  trebuie sa cunoasca bine strungul si operatiunile acestuia pentru a putea realiza repararea si fabricarea pieselor necesare.

Vreau sa cumpar un Strung prelucrare metal | Am nevoie de informatii utile:

Daca cineva vrea sa opereze cu masina de strung, atunci trebuie sa stie mai intai anumite informatii de baza: viteza de taiere, adancimea taieturii si folosirea utilajului potrivit. Pentru a obtine o lucrare eficienta, este important sa reglati o adancime de taiere si o viteza de rotatie optima. Fiecare operatie de strunjire are propriile etape care trebuie luate in considerare inainte de a incepe lucrarea.

Etapele trebuie respectate si sa se faca in mod corespunzator, astfel incat sa se poata evita greselile in timpul operatiilor de strunjire. Cu fiecare taiere dorita, viteza, adancimea si alimentarea masinii de strunjire sunt modificate pentru a oferi o precizie cat mai ridicata. Mai jos va punem la dispozitie cateva informatii utile inainte de a achizitiona acest utilaj:

Viteza de rotatie 
La acest aspect se exprima numarul de rotatii pe minut (rpm) ale mandrinei strungului. Cand viteza de rotatie este mare, viteza de procesare devine rapida si astfel obtii o suprafata de prelucrare fina. Trebuie sa fiti foarte atenti, deoarece o mica greseala de operare poate duce la accidente grave. Cel mai bine este sa setati o viteza redusa de rotatie ca si prima etapa.

Adancimea procesului de taiere 
Adancimea de taiere a strungului afecteaza viteza de prelucrare si rugozitatea suprafetei. Atunci cand adancimea de taiere este mare, viteza de procesare devine rapida, iar temperatura suprafetei devine ridicata si se poate ajunge la o suprafata grosiera.

Mod de operare strung prelucrare metal:

  1. Se fixeaza piesa de lucru cinindrica pe universal. Un universal poate avea 3 bacuri, sau cate vrei in functie de cerinte. Piesa de lucru se afla in centru sau este excentrica, in conformitate cu procedura de executare
  2. Cand axul incepe sa se roteasca, operatorul trebuie sa fixeze viteza dorita. Viteza axului joaca un rol important in timpul taierii
  3. Arborele/axul roteste mandrina si piesa de lucru
  4. Verificati daca piesa de lucru se roteste corect. Daca nu a fost setata piesa de lucru, atunci ajutati-va de indicator, dupa ce este introdus intrumentul in piesa de lucru in miscare la viteza de alimentare dorita
  5. Strungul taie piesa de lcuru. Rata de alimentare este setata la starea de taiere
  6. Acum metalul nedorit este indepartat prin partea orizontala si verticala a caruciorului si se face in conformitate cu cerinta locului de munca

Parti componente ale unui strung prelucrare metal:

  • Batiul strungului este executat din fonta si are o constructie rigida. Batiul se monteaza cu ajutorul suruburilor pe picioarele strungului
  • Papusa fixa
  • Instalatie de ungere
  • Cutia de avansuri si filete – realizarea diferitelor avansuri si filete se face prin intermediul unor roti dintate baladoare, comandate cu ajutorul unor came cilindrice. Rotile dintate din cutia de avansuri si filete sunt realizate din otel carbon de calitate.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *