Strung cu cutie de viteze – tipuri de accesorii

Un strung cu cutie de viteze, precum modelul Proficenter 700 BQV de la Bernardo Austria, ofera o gama larga de accesorii, standard si optionale, pentru desfasurarea activitatii in conditii cat mai avantajoase.

Accesorii standard pentru strung cu cutie de viteze sunt: universal cu 3 falci, flansa universal, mandrina cu coroana dintata, dorn mandrina, varf de strung fix, comparator filete, set roti de schimb, portcutit cvadruplu, sanie transversala cu suport superior, afisaj digital pentru cursa pinolei, afisaj digital pentru turatie, tija extractie, protectie universal pentru strung, ecran surub conducator si scule.

Accesorii optionale pentru strung cu cutie de viteze sunt: dispozitiv de centrare, cap revolver, ax pentru mandrina conica, sistem de fixare rapida, set mandrine, masa rotativa inclinabila, menghina de precizie, flansa, luneta fixa, luneta mobila, stand, pompa lichid de racire, dispozitiv de filetare, set freze, universal cu 4 bacuri, falci moi, set cutite de strung hidrocarbura, set cutite de strung, insertii pentru papusa mobila, sistem de fixare rapida.

strung-cu-cutie-de-viteze-accesorii

Accesorii standard strung cu cutie de viteze

Universalul cu 3 falci (bacuri)
Prin utilizarea acestei mandrine pot fi fixate scule rotunde, triunghiulare, patrate, hexagonale, octogonale si 12 laturi. Acest tip de strung cu cutie de viteze este dotat cu bacuri foarte bune. Universalurile cu bacuri sunt necesare pentru a asigura o fixare de precizie si utilizare indelungata a sculei. Prin deschiderea si inchiderea repetata aceste bacuri se ajusteaza automat funtionand mult mai lin in timp. Pentru universalul cu 3 bacuri original montat pe strung, s-a incercat montarea acestuia pentru a obtine o prindere cat mai precisa, marcata cu 0 atat pe bac, cat si pe flansa.
Exista doua tipuri de bacuri: interne si externe. Se recomanda ca acestea sa nu fie amestecate si sa se utilizeze bacul necesar.

Universalul cu 4 falci (bacuri) independente
Acesta este un dispozitiv de fixare special cu 4 bacuri ajustabile. Acestea permit fixarea de piese asimetrice si centrarea perfecta a pieselor cilindrice.

Luneta mobila
Luneta mobila serveste drept suport pentru piesa de lucru la capatul papusii mobile. Pentru multe operatii nu poate fi folosita papusa mobila deoarece obstructioneaza scula de strunjire sau gaurire si este, prin urmare, demontata de pe strung. Luneta mobila care functioneaza ca un suport la capatul piesei, asigura desfasurarea operatiunii. Luneta mobila este montata pe masa strungului si este prinsa cu un dispozitiv de fixare.

Luneta fixa
Luneta fixa este fixata pe saua strungului si urmareste miscarea piesei strunjite. Aceasta are doar doua degete mobile. Locul celui de-al treilea este luat de unealta de strunjire. Luneta fixa este utilizata pentru strunjirea pieselor lungi. Asigura ca piesa nu flexeaza sub presiunea sculei de strunjire. Fixati degetele mobile pe piesa de lucru dar nu foarte stranse. Lubrifiati degetele mobile pentru a preveni uzarea prematura a pieselor.

Accesorii optionale strung cu cutie de viteze

Mandrina (optional)
Mandrina este utilizata pentru fixarea sculelor de gaurit in papusa mobila.

Conul morse (optional)
Un arbore este necesar pentru a fixa mandrina in papusa mobila.

Varf centrare fix (optional)
Varful de centrare fix este montat pe rulmenti si este recomandat, in special, pentru viteze de strunjire mai mari de 600 rpm.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *