Strung combinat cu freza Proficenter 550 WQV – descriere generala

Strung combinat cu frezastrung-combinat-cu-freza-proficenter-550-wqv-bernardo Proficenter 550 WQV indeplineste inaltele cereri de precizie a mecanicilor, atelierelor etc. Gaurirea, frezarea si strunjirea este accesibila intr-un spatiu foarte strans. Este dotata cu un burghiu de frezare mare si un display digital pentru adancimea de gaurire si viteze.

Prezinta urmatoarele caracteristici: ax principal calit, standard cu alezaj de 26 mm, reglaj electronic, variabil continuu al turatiei, astfel o adaptare optima la piesa de prelucrat, batiu prismatic puternic nervurat, calit prin inductie si rectificat cu precizie, ax echipat cu 2 rulmenti reglabili cu role conice de precizie, elemente de control dispuse accesibil, interupator de siguranta la avarie conform IP 54 cu declansator la tensiune joasa, unitate de frezare cu afisaj digital pentru cursa pinolei.

Descriere generala strung combinat cu freza Proficenter 550 WQV

Batiul strungului la strung combinat cu freza

Batiul strungului este fabricat din fier de calitate superioara. Prin combinarea de brate inalte si nervuri transversale rezistente, se alcatuieste un batiu de rezistenta si vibratii reduse. Este alcatuit din papusa fixa si unitatea de comanda, pentru fixarea sasiului si surubului conducator. Cele doua derive laterale de precizie, consolidate de solidificare si slefuire la cald sunt potrivite pentru sasiu si papusa mobila. Motorul principal este montat de partea din spate stanga a batiului.

Papusa fixa la strung combinat cu freza

Papusa fixa este fabricata din fonta de calitate superioara. Se fixeaza de batiu cu patru suruburi. Papusa fixa este alcatuita din axul principal si doua rulmente cu role conice de precizie si unitatea de comanda. Axul principal transmite cuplul de torsiune in timpul procesului de strunjire. De asemenea fixeaza piesele de prelucrat si dispozitivele de prindere. (ex: mandrina cu 3 falci).

Cutia de viteze la strung combinat cu freza

Cutia de viteze este fabricata din fonta de calitate superioara si este montata in partea stanga a batiului masinii. Este folosita pentru a selecta avansul atat pentru strunjire cat si pentru taierea filetelor. Pentru a obtine anumiti pasi de surub, trebuie sa inlocuiti cutiile de viteze. Cuplul de torsiune al axului de lucru este transmis catre roata dintata a mecanismul de avans si apoi catre surubul conducator.

centru-de-prelucrare-proficenter-550-wqv-bernardo-emt (2) proficenter-550-wqv proficenter-550-wqv-bernardo strung-centru-de-prelucrare-proficenter-550-wqv-bernardo (2) strung-centru-de-prelucrare-proficenter-550-wqv-bernardo 

Sasiul la strung combinat cu freza

Sasiul este din fonta de calitate superioara. Piesele saniei sunt legate la pamant si se potrivesc V-ului de pe batiu. Piesele saniei de jos pot fi reglate usor si simplu. Sania transversala este montata pe sasiu si se deplaseaza pe sania in coada de randunica. Sania transversala poate fi reglata cu penele de fixare. Mutati sania transversala de roata de mana pozitionata convenabil. Pe roata de mana este un inel gradat. Sania de sus, montata pe sania transversala, poate fi invartita la 360°. Sania de sus si sania transversala se deplaseaza pe sanii in coada de randunica si au pene de fixare, piulite reglabile si inele gradate. Un portcutit cu patru pozitii este plasat pe sania de sus si permite fixarea a patru scule. Slabiti manerul clemei din centru pentru a aseza una din cele patru scule.

Aparatoarea la strung combinat cu freza

Aparatoarea este montata pe batiu. Are un locas pentru contrapiulita si un levier de conectare pentru a activa avansul automat. Penele de fixare a contrapiulitei pot fi ajustate din exterior. O cremaliera, montata pe batiu si un pinion operat de roata de mana de pe sasiu permit deplasarea rapida a aparatoarei.

Surubul conducator la strung combinat cu freza

Sururbul conducator este montat in partea din fata a batiului masinii. Este conectat la cutia de viteze din stanga pentru avansul automat si este fixat la ambele capete cu cuzinete. Cele doua piulite cu caneluri (B, Fig. 9) de la capatul din dreapta sunt concepute pentru a prelua jocul surubului conducator.

Papusa mobila la strung combinat cu freza

Papusa mobila aluneca pe o cale V si poate fi fixata in orice loc. Papusa mobila are un ax de mare rezistenta cu un clichet nr. 2 cu conuri Morse si o scara gradata. Axul poate fi fixat in orice loc cu o maneta de strangere. Axul se misca cu ajutorul unei roti de mana de la capatul papusii mobile.

You May Also Like

One thought on “Strung combinat cu freza Proficenter 550 WQV – descriere generala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *