Reguli de siguranta pentru exhaustoare

exhaustoare-ft-502-sfLa folosirea de exhaustoare, trebuie respectate o serie de reguli de siguranta, la fel ca la orice alt tip de utilaj.

Prelucrarea lemnului poate fi un proces periculos daca nu sunt urmate procedurile corecte si sigure de operare. La fel ca in cazul tuturor masinariilor, pot aparea anumite riscuri si pericole in timpul operarii produsului. Utilizarea masinii cu atentie va reduce considerabil posibilitatea vatamarilor corporale. Totusi, omiterea sau ignorarea precautiilor esentiale pentru siguranta poate duce la vatamari corporale. Echipamente de protectie cum ar fi aparatoare, manse, placi de fixare, pene de ghidare, ochelari de protectie, masti de praf si protectie pentru urechi pot reduce posibilitatea vatamarii. Insa nici cele mai bune echipamente de protectie nu pot compensa pentru judecata slaba, indolenta sau neatentie. Faceti intotdeauna uz de bunul simt si actionati cu prudenta in atelier. Daca o procedura vi se pare periculoasa, nu o incercati. Descoperiti o procedura alternativa care este vi se pare mai sigura. RETINETI: Siguranta personala este responsabilitatea dumneavoastra.

Masini unelte precum exhaustoare au fost conceputa doar pentru anumite aplicatii. Recomandam cu tarie ca utilajele sa nu fie modificata si/sau folosita pentru alte aplicatii decat cele pentru care au fost proiectata. Daca aveti indoieli in legatura cu o anumita aplicatie, nu utilizati masina pana cand nu ne contactati pentru a stabili daca puteti utiliza produsul.

Reguli de siguranta pentru folosirea de exhaustoare

  1. CITITI si intelegeti instructiunile inainte de a opera produsul.
  2. RESPECTATI toate reglemantarile privind siguranta si sistemul electric, precum si alte standarde europene importante (EN 60204). Toate conexiunile si cablurile electrice trebuie realizate doar de catre personal calificat.
  3. ASIGURATI-VA ca furtunul pentru vid este conectat la orificiul de aspirare a prafului inainte de a opera masina.
  4. PENTRU A EVITA electrocutarea, nu expuneti masina in ploaie si nu o folositi in locatii cu umiditate. Depozitati masina in interior.
  5. NU operati in apropiere de produse inflamabile. Scanteile pot aprinde vaporii de la produsele inflamabile si pot cauza
  6. COLECTATI doar materiale din lemn. Combinarea aschiilor/prafului de metal cu praful din lemn poate crea pericol de
  7. DECONECTATI masina de la sursa de alimentare inainte de deservire, schimbarea sacilor, destuparea sau curatarea unitatii.
  8. PRAFUL generat de anumite produse de lemn poate fi periculos pentru sanatatea dumneavoastra. Purtati INTOTDEAUNA protectie pentru ochi si folositi masca pentru protectia fetei sau masca de praf in medii cu praf.
  9. INLOCUITI sau reparati imediat cablurile uzate sau deteriorate.
  10. PROTEJATI cablul de alimentare si nu permiteti ca cablul sa atinga obiecte ascutite.
  11. NU indoiti cablul de alimentare si nu permiteti ca cablul sa intre in contact cu ulei, unsoare, suprafete fierbinti sau substante chimice.
  12. ASIGURATI-VA ca sursa de alimentare este in conformitate cu cerintele echipamentului dumneavoastra.
  13. EXISTA o roata pentru viteza mare a compresorului de aer in interiorul locasului pentru compresor care poate duce la amputarea degetelor, prinderea hainelor largi sau cravatelor.NU introduceti degetele sau obiecte straine in orificiul de aspirare a prafului.
  14. Acoperiti INTOTDEAUNA orificiile de aspirare a prafului cand nu sunt folosite.

Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de exhaustoare. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *