Punerea in functiune la masina de frezat universala

Masina de frezat universala creste eficienta muncii fiind destinat realizarii de lucrari de gaurire si frezare pe piesele metalice. Masina de frezat universala UWF 90 este formata din corp, picior, sanie, masa de lucru, sistem de transmisie principal, cutie de avans, rama, sistem de racire, sistem de lubrifiere, parte electrica etc.

masina-de-frezat-universala-uwf-90-

Punere in functiune masina de frezat universala UWF 90

Operatorul trebuie sa citeasca cu atentie manualul de la masina de frezat universala si sa se familiarizeze cu modul de functionare al masinii.

Verificati inainte de punerea in functiune manerul de blocare a coloanei, traversa frontala si toate cablurile electrice si impamantarea.

Daca doriti sa modificati pozitia axului la masa de lucru, slabiti cele doua suruburi de fixare (1) de pe partea dreapta. Coborati masa de lucru prin intermediul manerului de pe partea din fata a masinii sau ridicati-l dupa cum doriti si strangeti cele doua suruburi de fixare cu fermitate.

Pentru a utiliza dispozitivul de avans, trebuie sa activati mai intai boltul de blocare (3) de pe partea dreapta, apoi rotiti roata (4) de pe cutia de viteze. Avansul poate fi utilizat acum.

Manerul trebuie sa fie deconectat in timpul utilizarii avansului. Odata ce ati terminat de frezat, slabiti manerul (5) si avansul se reseteaza automat la pozitia initiala. Manerul de prindere pentru axul de avans (6) trebuie sa fie fixat in timpul lucrului. Piesa de lucru trebuie sa fie adusa cat mai aproape de ax daca utilizati o scula aschiatoare care are doar 2 cutite.

Traversa frontala (6) poate fi rotita in timpul lucrului cu 90°. Slabiti surubul cu canelura si suruburile de ghidare si mutati traversa frontala in pozitia dorita. (Pornirea se realizeaza in sensul acelor de ceasornic iar traversa frontala se misca in sens antiorar – si vice versa).

In timpul pozitionarii, ar trebui sa faceti urmatoarele:

– In timp ce aduceti traversa frontala din pozitia orizontala sau inclinata intr-o pozitie verticala, apasati usor pe partea de sus a traversei frontale.

Pe planul de lucru orizontal traversa frontala se poate roti in jurul coloanei 360°. Slabiti cele patru piulite (11).

Miscarea axului poate fi controlata prin intermediul unor comutatoare de pe partea dreapta.

Frezare orizontala se realizeaza prin rotirea casetei axului de 180°.

Daca masina de frezat universala nu functionează corespunzator sau scoate zgomote ciudate in timp ce lucreaza opriti imediat echipamentul.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *