Masini de gaurit – definitie si clasificari

Masini de gaurit: sunt folosite la operatii de gaurire, largire, alezare, adancire, lamare, zencuire si filetare. Acest tip de masini-unelte reprezinta aproximativ 20% din totalitatea utilajelor aschietoare din cadrul industriei constructoare de masini.

Principala caracteristica tehnologica si de exploatare la masina de gaurit o constituie diametrul maxim al gaurii (in mm), care se poate executa in plin cu un burghiu elicoidal, cu regim optim de aschiere intr-un semifabricat din otel cu rezistenta la rupere de 60-70daN/mm patrati. Alte caracteristici la masinile de gaurit: cursa maxima a arborelui principal, dimensiunea mesei, distanta dintre arborele principal al montantului sau coloana masinii si inaltimea arborelui principal fata de placa de baza sau masa masinii.

masini-de-gaurit-bernardo

Clasificare masini de gaurit

Posibilitatile cele mai avansate le regasim la masina de gaurit radiala, masina de mare productivitate, putand executa operatii de gaurire dupa directii verticale sau inclinate si totodata pot trece rapid de la prelucrarea unei gauri la alta. Rigiditatea la masina de gaurit radiala este mai redusa fata de masina de gaurit cu montant sau masina de gaurit cu coloana, astfel precizia prelucrarii sub aspectul dimensiunii gaurii si directiei este mai mica daca nu se apeleaza la dispozitive speciale de gaurit.

Pe eBernardo.ro gasiti toate tipurile de masini-unelte pentru gaurit metale, mai exact cu coloana, cu coloana si cap de actionare, cu coloana si curea de distributie, cu coloana si masa variabila, cu masa, magnetice, radiale, cu angrenaj, masa si coloana sau cu masa si coloana. Daca doriti ca utilajul sa faca si operatii de frezare, puteti apela la masina de gaurit cu freza.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *