Masina pentru slefuit cu ax oscilant Bernardo OVS 80

Masina pentru slefuit cu ax oscilant Bernardo OVS 80 este ideala pentru mestesugarii casnici si hobby. Ofera o schimbare rapida si simpla a mansoanelor de slefuit, masa de lucru este pivotabila de la 0° pana la 45° pentru un domeniu de utilizare crescut si cursa de oscilatii este de 24 mm, pentru suprafete perfect finisate.

Utilizare masina pentru slefuit cu ax oscilant

Pentru a schimba/instala curelele de sablare

  1. Plasati comutatorul in pozitia “OFF”si deconectati sablatorul inainte de a efectua pasii urmatori.
  2. Slefuitorul oscilant este livrat complet asamblat cu o curea de slefuire de 52 mm si cu placa de baza obisnuita instalata. Schimbati curelele de slefuire dupa cum urmeaza:

Pentru a scoate cureaua de slefuire

  1. Prindeti si tineti cureaua de slefuire de pe axul de rotatie. Slabiti piulita. Daca piulita este prea stransa iar axul rotativ invarte cureaua de slefuire interna, asigurati axul rotativ cu o mengina si slabiti piulita.
  2. Scoateti piulita, saiba mare si cureaua de slefuire. Desurubati axul rotativ in sensul invers acelor de ceas si scoateti placa de baza, de asemenea vedeti si instructiunile de mai jos cu privire la scoaterea placii de baza.
  3. Scoateti saiba mare si curatati acumularea de rumegus.

Pentru a instala cureaua de slefuire

  1. Inlocuiti saiba mare. Latura cu aripioara a saibei trebuie instalata intotdeauna in jos. Aripioarele ajuta la impingerea rumegusului prin orificiul portului de evacuare a prafului, pentru a evita aglomerarea de rumegus. Aglomerarea de rumegus din acasta zona poate provoca oprirea miscarii de oscilatie.Saiba mare trebuie folosita cu toate mansoanele de slefuire.
  2. Selectati si instalati axul de rotatie dorit.
  3. Instalati cureaua de sablare corespunzatoare pe axul rotativ. (NOTA: daca instalarea mansonului de sablare sau scoaterea lui devin dificile, aplicati pudra de talc pe interiorul curelei de sablare inainte de a o instala pe ax).
  4. Instalati saiba mare si piulita.
  5. Prindeti si tineti cureaua de slefuire  si strangeti piulita. Nu strangeti prea tare.

Inlocuirea placilor de baza

Masina de slefuit cu ax oscilant vine cu doua placi de baza. Placa de baza cu deschidere  circulara este pentru slefuire cand masa de lucru este dreapta. Placa de baza cu deschidere alungita este pentru utilizarea cu masa de lucru inclinata la un anumit unghi.

Scoaterea placilor de baza

Impingeti ferm pe dedesubtul mesei de lucru pana cand placa de baza este indepartata.

Pentru a introduce placile de baza

  1. Aliniati crestatura din placa de baza cu diblul arcului localizat pe marginea zonei de insertie a placii de baza.
  2. Apasati ferm in jos pana cand placa de baza este introdusa in intregime si la acelasi  nivel cu masa de lucru.

Pentru informatii suplimentare despre masina pentru slefuit cu ax oscilant Bernardo OVS 80 puteti vizita site-ul eBernardo sau ne puteti contacta telefonic la 0730 260 454.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *