Masina pentru gaurire si frezare BF 25 Super

masina gaurire si frezare bf-25-superMasina pentru gaurire si frezare BF 25 Super are caracteristici de inalta calitate de prelucrare si mai multe inovatii interesante, cum ar fi o unitate de curent si o tastatura cu membrana. Masina este foarte populara atat in randul profesionistilor, impreuna cu toate domeniile de formare profesionala.

Montare masina pentru gaurire si frezare BF 25 Super

Masina trebuie montata pe un banc de lucru masiv, de inaltime suficienta pentru a nu fi nevoie sa va indoiti spatele pentru a realiza operatii obisnuite.

Asigurati-va ca locatia este luminata adecvat, pentru a nu lucra in umbra. Va recomandam sa fixati ferm masina pe un banc de lucru masiv, utilizand gaurile filetate pentru a fixa picioarele masinii. Acest lucru este pentru a asigura mai multa stabilitate si siguranta.

Pentru acest lucru, faceti mai intai gauri M12 in partea superioara a bancului, cu dimensiunile aratate in diagrama si fixati cu bolturi M12 sau suruburi de lungime potrivita cu saibe plate.

Aplicatii masina pentru gaurire si frezare

Aceasta masina de frezat mica este atat pentru frezare, gaurire cat si pentru filetare, utilizata in diferite locatii. Are un exterior fin, gama larga de viteze si este usor de utilizat. Este proiectata pentru utilizarea industriala la frezarea, gaurirea, filetarea, alezarea metalelor sau altor materiale.

Operare masina pentru gaurire si frezare:

  1. Inainte de a porni aceasta masina, operatorul trebuie sa citeasca cu atentie instructiunile pentru a se familiariza cu constructia masinilor, functiile variate de control si sistemele de actionare.
  2. Aceasta masina utilizeaza un buton prin care se opereaza etapele schemei procesului tehnologic.

Etape de operare: 

  1. Introduceti stecherul in priza. Rotiti intrerupatorul de retea (din stanga) in pozitia ”I”, wattmetrul indicator se aprinde (verde, in fata papusii fixe).
  2. Decuplati comutatorul pentru oprirea de urgenta invartind capul rotund al intrerupatorului, afisajul vitezei axului indica ”0000”.
  3. Apasati butonul ”Start” de pe panou, lumina de deasupra butonului ”Start” se aprinde, afisajul vitezei axului arata ”0100 INAINTE”. Nota: ”0100” este cea mai mica viteza la aceasta masina.
  4. Apasati butonul pentru a mari viteza si butonul pentru a reduce viteza.
  5. Apasati butonul „Stop” pentru oprirea axului, daca apasati apoi butonul ”Start”, axul porneste automat la ultima viteza setata.
  6. Apasati butonul ”Filetare”, lumina de deasupra butonului se aprinde. Aceasta inseamna ca este activat modul ”filetare”, butoanele ”Inainte” si ”Inapoi” nu sunt disponibile.
  7. Filetare: cea mai mare viteza din modul ”filetare”este 500rpm. Apasati butonul de la capatul manerului, primul este ”Inainte”, daca il apasati din nou se schimba la ”Inapoi”.
  8. Functia de avans fin: cand blocati roata de mana de blocare mica (A), manerul de comanda (B) nu poate fi utilizat. Rotiti roata de mana pentru avansul fin (C) axul va indeparta usor.
  9. Masina de frezat are o caracteristica importanta: poate freza in unghi si orizontal. (mai intai desfaceti papusa fixa si surubul prizei din partea stanga, apoi desfaceti doua piulite pentru a inclina). Aveti nevoie de accesorii optionale pentru masa de lucru.

Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini de gaurit cu freza. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *