Masina de slefuit cu disc – operare

Masina de slefuit cu disc TS 300, a fost conceputa pentru prelucrarea metalului, metale neferoase si lemn. Acest model are in dotare un velcro de fixare, ideal pentru schimbarea usoara si rapida a discurilor de slefuit.

Intrerupator Pornire/Oprire la masina de slefuit cu disc

Intrerupatorul cu blocare trebuie sa aiba cheia de contact introdusa inainte de a fi folosit (cheia este in husa cu piese). Aceasta caracteristica previne utilizarea neautorizata a masinii de slefuit.

ATENTIE: Nu parasiti masina de slefuit in stare de functionare. Asezati intrerupatorul in pozitia Oprire si deconectati de la sursa de energie cand nu folositi masina.

masina-de-slefuit-cu-disc-1

Frana disc la masina de slefuit cu disc

Avertisment: Nu folositi frana discului cand intrerupatorul este in pozitia ”PORNIT”. Frana sau discul se pot defecta. Aceasta masina de slefuit cu disc 12ˮ este echipata cu o frana manuala pentru disc care este actionata prin apasarea levierului franei, dupa ce intrerupatorul a fost oprit.

2

Avertisment: Aplicarea piesei de prelucrat in partea dreapta a discului poate cauza catapultarea piesei de prelucrat (retur) si pot rezulta vatamari.

Va rugam tineti cont de rotatia discului (contra acelor de ceasornic) si lucrati doar in partea dreapta a discului.  Aplicarea piesei de lucru in partea stanga a discului va duce la presiunea descendenta pe masa.

3

Slefuirea oblica la masina de slefuit cu disc

Masa de lucru poate fi inclinata de la -45 la +45 de grade pentru slefuirea oblica. Desfaceti clapeta de blocare si inclinati masa de lucru la unghiul dorit dupa cum se arata in imagine. Strangeti din nou clapeta de blocare.

Avertisment: Pentru a evita blocarea piesei de prelucrat sau degetelor intre masa si suprafata de slefuire, masa trebuie repozitionata pe suportul mesei pentru a pastra o distanta de maxim 1/16ˮ intre suprafata de slefuire si masa.

4

Slefuirea capetelor mici pe discul de slefuire la masina de slefuit cu disc

Nota:Este recomandata utilizarea aparatului de masurat pentru unghi la aceasta operatie. Mutati intotdeauna lucrul de-a lungul partii din stanga a centrului pe suprafata discului de slefuit dupa cum se arata.

Avertisment: Aplicarea piesei de prelucrat in partea dreapta a discului poate cauza catapultarea piesei de prelucrat (retur) si poate duce la vatamari.

5


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini de slefuit cu disc. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesori

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *