Masina de slefuit cu banda si disc – tipuri de slefuire

masina-de-slefuit-cu-banda-si-discMasina de slefuit cu banda si disc din seria BDSM, conceputa pentru debavurare sau slefuire pe suprafata si contur, este ideala pentru realizarea de lucrari de modelism si bricolaj.

Slefuirea orizontala si verticala – masina de slefuit cu banda si disc

Banda de slefuire poate fi utilizata in pozitie orizontala si verticala in functie de necesitatile operatorului masinii. Pentru a trece de la o pozitie la alta se procedeaza astfel:

  • Se slabesc suruburile de pe capul masinii cu o cheie hex de 6 mm;
  • Se pozitioneaza bratul masinii manual in pozitia dorita si se strang cele doua suruburi

Slefuirea pe suprafata benzii abrazive – masina de slefuit cu banda si disc

Atunci cand se slefuiesc suprafete palte de lemn pe suprafata benzii abrazive se pozitioneaza piesa de lucru impotriva opritorului si se preseaza pe banda abraziva cu atentie pentru a nu apare riscul de accidentare. Aplicati suficienta presiune astfel incat banda abraziva sa indeparteze material.

Slefuirea pieselor curbe pe suprafata benzii abrazive – masina de slefuit cu banda si disc

Atunci cand se slefuiesc piese curbe pe interior pe banda abraziva, se slefuieste intotdeauna pe tamburul de la capatul mesei. Se tine piesa de prelucrat cu fermitate mentinand degetele la o distanta sigura de banda abraziva. Se tine piesa curba presata pe banda de slefuit miscand-o inainte si inapoi de-a lungul tamburului.

Slefuirea pieselor curbe la exterior cu ajutorul discului abraziv – masina de slefuit cu banda si disc

Slefuiti intotdeauna piesele curbe exterioare pe discul abraziv miscand piesa de prelucrat din partea stanga spre centru. Se preseaza piesa cu fermitate pe discul abraziv folosind ca punct fix masa de lucru.

Slefuirea cu paralela pe discul abraziv – masina de slefuit cu banda si disc

O paralela poate fi utilizata pe masa de lucru. Paralela poate fi reglata la unghi pana la 60o in orice parte prin slabirea surubului si reglarea capatului paralelei la unghiul dorit.

Slefuirea pieselor de dimensiuni mici utilizand paralela – masina de slefuit cu banda si disc

Utilizarea paralelei este recomandata atunci cand se slefuiesc piese de dimensiuni mici. Atentie! Intotdeauna se pozitioneaza piesa de lucru in partea stanga a discului si se asigura o fixare ferma a acesteia pe masa de lucru.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *