Masina de gaurit radiala Bernardo – reglare

masina-de-gaurit-radiala-bernardo-rd-1400-x-50-Masina de gaurit radiala Bernardo RD 1400 X 50 Vario este proiectata ca si o masina de gaurit conventionala utilizata pe scara larga. Este potrivita pentru realizarea lucrarilor de gaurire a pieselor de mici dimensiuni, fatetare, contragaurire, filetare etc.

Reglare masina de gaurit radiala Bernardo, model RD 1400 x 50 Vario

Ajustarea fortei de fixare a casetei axului la masina de gaurit radiala Bernardo

In cazul in care forta de strangere a casetei arborelui nu este suficient de ridicata, eliberati caseta ax, eliberati surubul pentru pana conica aflata sub cilindru si mutati in mod corespunzator pana conica in directia dreapta apoi fixarea surubului. Exercitati o forta 400 N pe manerul 2 dupa ce caseta axului este fixata, ajustarea este corecta in cazul in care caseta axului nu poate fi mutata.

Este acceptat atunci cand se elibereaza caseta axului, exercitarea unei forte nu mai mari de 40 N pe manerul 2. Abaterile ghidajelor nu trebuie sa fie de peste 0.04mm dupa strangere (adancime pentru insertia de palpare trebuie sa fie mai mica de 20 mm).

Ajustarea fortei de strangere a coloanei la masina de gaurit radiala Bernardo

Daca forta de strangere a coloanei nu este suficient de ridicata, eliberati coloana, capacul de sus si jos al casetei, fixati corespunzator piulita din partea de sus a coloanei si apoi prindeti coloana exterioara. Ajustarea este corecta in cazul in care bratul nu poate fi miscat cand se exercita o forta de 1400 N la capatul orizontal a bratului culisant. In cazul in care piulita nu poate fi ajustata, eliberati in mod corespunzator surubul hexagonal interior de pe arcul disc atunci cand coloana este eliberata si ajustati-l din nou asa cum s-a mentionat mai sus.

Ajustarea fortei de strangere a bratului culisant la masina de gaurit radiala Bernardo

Demontati inelul de etansare superioara si inferioara si capacul din partea stanga, opriti avansul atunci cand bratul culisant se afla in miscare, fixati in mod corespunzator suruburile cu cap hexagonal (superior si inferior), porniti alimentarea cu energie electrica si verificati jocul dintre gaura mare a bratului culisant si coloana exterioara care nu trebuie sa fie de peste 0.04 mm.

Ajustarea pentru rezistenta la avans la masina de gaurit radiala Bernardo

Inainte de livrarea masinii, forta de rezistenta permisa la avans a fost verificata a fost testata. Ambreiajul de poate garanta ca masina lucreaza in conditii normale atunci cand forta de rezistenta de taiere este sub 16800 N. Ambreiajul de siguranta va aluneca in cazul in care forta de rezistenta de taiere este intre 16800 N la 20300 N si ambreiajul siguranta va fi decuplat si aluneca in cazul in care forta de rezistenta de taiere este de peste 20300 N, prin urmare, nu este necesara ajustarea.

In cazul in care, este necesara ajustarea, demontati jumatatea superioara a etichetei din fata casetei axului, forta de rezistenta la avans ar putea fi marita sau micsorata prin fixare sau slabirea piulitei situate in partea de sus a arcului.

Verificati ca rezistenta sa nu fie prea mare sau ambreiajul de siguranta nu va aluneca si nu va oferi nici o protectie masinii.

Reglarea presiunii sistemului hidraulic la masina de gaurit radiala Bernardo

Presiunea hidraulica de lucru a masinii este intre 2 pana la 2,5 MP ajustata inainte de livrarea masinii. Locul de verificare a presiunii se afla in coltul din dreapta jos a placii electrovalvei (ar putea fi gasit la deschiderea usii rezervorului hidraulic), presiunea ar trebui testata atunci cand demontati surubul si cand se inlocuieste.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *