Masina de gaurit cu coloana – utilizare

masina-de-gaurit-cu-coloana-gb-50-varioMasina de gaurit cu coloana seria GB -noi produse concepute si construite pe baza experientei acumulate de multi ani in acest domeniu. Este o masina de gaurit cu coloana de calitate superioara si eficienta inalta, usoara si cu coloana. Este o masina universala multifunctionala care poate fi utilizata la scara larga pentru piese de prelucrat de dimensiuni mici sau medii pentru gaurire, prelucrarea suprafetei de reazem, filetare si frezare etc. In plus, unele accesorii pentru masini-unelte pot fi folosite si la aceasta masina. Masinile sunt potrivite pentru ateliere de prelucrare, ateliere de intretinere, linii de productie etc.

Masina de gaurit cu coloana – utilizare si intretinere

Inainte de a porni masina, cititi cu atentie manualul de instructiuni, intelegeti structura masinii si modul de operare si familiarizati-va cu locatiile levierelor si butoanelor.

Lubrifierea masinii este foarte importanta. Lubrifierea zilnica conform cerintelor manualului de instructiuni este esentiala. In caz contrar, piesele de transmisie si cuzinetele se pot deteriora.

Rotirea maxima in jurul axului a acestei masini este de 160 N.M. Forta rezistentei avansului la sistemul de actionare este de 10000 N. Viteza de taiere peste cea permisa este interzisa. Viteza mare a axului cu avans mare de taiere poate dauna masinii.

Pentru o gaurire standard la 118 grade este nevoie de forta mare de taiere dar duce la uzura rapida, asa ca diametrul si asperitatea gaurilor nu sunt cele mai bune dupa gaurire, asa ca este necesara reascutirea marginilor in special pentru diametrul mare. Este mai bine sa folositi doua unghiuri diferite pentru prelucrarea materialului din fonta (al doilea unghi este  70°).

Lamatorul cu trei unghiuri este pentru prelucrarea suprafetei de reazem frontale, folosirea unui perforator obisnuit pentru prelucrarea suprafetei frontale va cauza vibratii. Va avea insa un rezultat mai bun la prelucrarea suprafetei daca unghiul din spate al masinii de gaurit cu doua unghiuri, viteza de taiere si avansul sunt reduse.

Temperatura motorului va creste repede cand filetati din cauza schimbarii frecvente a directiei motorului. Asadar, evitati filetarea rapida si continua. Este recomandata filetarea de opt ori pe minut. Masina trebuie oprita pentru racire daca motorul este prea fierbinte.

Este necesara o forta corecta de taiere la frezare. Deoarece aceasta nu este o masina de frezat cu toate ca are functie de frezat. Forta de frezare prea mare va cauza miscarea mesei de prelucrat in jurul coloanei, asadar, este necesara fixarea ferma a mesei de prelucrat cand frezati si este necesara o viteza de taiere moderata.

Va rugam inchideti supapa lichidului de racire cand montati sau demontati unelte, fixarea sau ajustarea piesei de prelucrat sau masurarea piesei de prelucrat nu sunt necesare in acest timp. Opriti pompa de racire daca lucrul dureaza mai mult de zece minute.

Angrenajele sunt folosite pentru sistemul de avans al axului, asa ca nu este permisa schimbarea vitezei axului sau vitezei de taiere atunci cand masina opereaza, altfel va distruge angrenajele, axurile sau alte piese importante.

Nu extindeti arborele gol al axului prea mult, in schimb reglati corect inaltimea mesei de lucru. Curatati gaura conului axului si coada conica a uneltei inainte de montarea instrumentului. Nu folositi o coada conica ruginita sau deteriorata.

Uscati interiorul cutiei electrice si sa indepartati in mod regulat praful daca este necesar. Este interzisa folosirea benzinei sau gazului sau motorinei pentru a curata componente electrice. Va sugeram folosirea lichidelor contra eroziunii si care nu pot arde usor cum ar fi tricloretanul etc.


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini de gaurit cu coloana. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *