Masina de frezat cu ax inclinabil TS 1300 E – operare

masina-de-frezat-cu-ax-inclinabil-bernardo-ts-1300-eMasina de frezat cu ax inclinabil Bernardo TS 1300 E cu inclinare ax de -10° la +45° si turatii ax 1500 / 3500 / 5500 / 7500 / 9000 rpm, este o masina compacta si usor de folosit.

Este echipat cu dispozitiv de rotatie stanga / dreapta si frana electrica ax, masa de lucru rigida, puternic nervurata, din fonta, cu suprafata slefuita si rectificata, roata de mana cu afisaj analog a inclinarii axului (standard). Unitatea de frezare supradimensionata este din fonta, fixata in ambele parti a mesei. Reglarea limitatorului se face prin roata de mana, prevazuta cu afisaj digital 1/10. Cu motor puternic cu pornire automata stea-triunghi.

Lucrul continuu in care slefuirea este extinsa pentru intreaga lungime a piesei de prelucrat

Acest tip de lucru cu ajutorul unui grilaj drept si, in cele mai multe cazuri, piesele de prelucrat sunt de sectiune dreptunghiulara normala in lungime. Piesele de prelucrat pot fi, asadar, ghidate in unghiul format de masa si grilaj. Panourile de presare a incarcaturii cu arc orizontal si vertical pot fi aranjate sa formeze un tunel prin care poate fi avansata piesa de prelucrat. Piesa urmatoare poate fi folosita pentru a o conduce pe cealalta, pentru ca ultima piesa sa fie condusa cu o tija de impins. Cand prelucrati panouri subtiri poate fi necesar panoul de presare cu arc din partea superioara, daca latimea este adecvata.

Pot fi folosite talpi speciale conform dimensiunii piesei de prelucrat.

La o masina de frezat cu ax vertical, spatiul dintre cele doua jumatati ale grilajului drept trebuie deschise indeajuns pentru a elibera cutitele. Acest lucru permite expunerea necesara la cutite, blocul de taiat si axul, iar capatul conducator al piesei de prelucrat poate ciocni muchia jumatatii grilajului. Aceste riscuri sunt eliminate prin utilizarea unui grilaj fals sau a unui element alternativ potrivit care sa umple spatiul dintre grilaje. Aveti grija la crearea grilajului fals. Este recomandat ca deschiderea cutitului sa fie realizata cu un surub de reglare pe grilaj si cutit si nu prin impingerea grilajului spre cutit cu mana.

Lucrul intrerupt cu masina de frezat cu ax inclinabil TS 1300 E

Lucru drept in care taietura se extinde peste o parte din lungimea piesei de prelucrat.

Acest tip de lucru este de obicei numit lucru intrerupt. Cutitele trebuie sa patrunda in suprafata solida, in loc sa inceapa taietura la inceputul piesei de prelucrat si/sau sa se intrerupa inainte de a ajunge la capat. Daca piesa de prelucrat nu este destul de mare pentru a proteja cutitele. Trebuie de asemenea folosit un limitator de cursa pentru fata sau spate fixat ferm. Dispozitivul de strangere trebuie sa permita ca piesa de prelucrat sa fie stransa rapid si precis si sa fie tinuta ferm in pozitie. Cea mai convenienta modalitate de a fixa piesa de prelucrat este sa utilizati cleme cu actiune rapida operate manual care actioneaza cu o placa de distantare sau o cama. Limitatoarele de cursa din fata sau spate fixate de grilaj sau masa permit mai mult control al dispozitivului de strangere, iar un conductor de cablu interior si exterior poate fi format cu ajutorul unui sablon pe dispozitivul de strangere

Lucrul curbat cu masina de frezat cu ax inclinabil TS 1300 E

Pentru lucrul curbat trebuie folosit intotdeauna un dispozitiv de strangere daca operatiunea permite acest lucru; daca piesa de prelucrat este prea mare incat adaugarea unui dispozitiv de strangere ar face ca lucrul sa fie imposibil de realizat, sau daca piesa de prelucrat este prea mica sau dificila incat nu poate fi tinuta fix intr-un dispozitiv de strangere.


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini de frezat cu ax inclinabil. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *