Masina de aplicat cant – mod de operare

masina-de-aplicat-cant-ebm-60-profi

Masina de aplicat cant EBM 60 Profi este folosita pentru aplicarea cantului pe piese de lucru drepte, curbe sau rotunde. Poate prelucra canturi de ABS, PVC, cant melaminat si furnir. Are o constructie compacta si se poate utiliza atat pentru aplicatii statice cat si mobile.

Printre avantajele oferite de acest model se numara controlul fara trepte al temperaturii ce permite utilizarea unei game largi de adezivi, pre-incalzirea rapida pentru folosirea imediata. Pentru suprafetele greu accesibile, cantul poate fi preadezivat.

Potrivirea cantitatii de adeziv la masina de aplicat cant

Cu boltul ajustabil, controlati cantitatea de adeziv care este aplicata pe cant. Imediat ce masina se incalzeste si granulele de adeziv devin lichide, rotiti boltul ajustabil in pozitia “0” (in sensul acelor de ceasornic). Folositi un cant de proba pentru a verifica cantitatea de adeziv. (cca. 1 metru). Porniti comutatorul. Conduceti cantul printre piese pana cand rola de transport trage automat cantul. Acum desfaceti usor boltul ajustabil pentru adeziv (contra acelor de ceasornic) pana cand cantul este acoperit uniform. Cand  reglati, tineti minte ca cilindrul cu adeziv are nevoie de cca. 2-3 secunde pentru a transporta adezivul din rezervor in sus. Nu fixati boltul ajustabil dupa ce masina s-a racit. In mod normal, aceasta fixare se face doar o data. Cu un rezervor de adeziv plin, cantitatea de adeziv poate fi folosita pentru a acoperi aproximativ 35 m de cant cu inaltimea de 23 mm sau  aproximativ 15 m de cant cu inaltimea de 23 mm.

Fixarea canturilor la masina de aplicat cant

Canturile trebuie sa fie cu aproximativ 2-3 mm mai groase decat piesa de prelucrat.

Taierea canturilor la lungime la masina de aplicat cant

Taiati canturile dupa lungimea piesei de prelucrat + cca. 6 cm.

Mod de operare masina de aplicat cant

Porniti masina (comutatorul principal). Lampa de control se aprinde cand adezivul atinge temperatura de 170°C. In functie de materialul granulat, masina trebuie sa se incalzeasca 4-8 minute pentru a ajunge de la 0 la 170°C. Dupa ce trece acest timp, pot fi lipite piese de prelucrat mici. Cand lipiti piese mai mari, este important sa asteptati pana cand materialul granulat devine lichid. (cca. 20 min.) (Deschideti capacul si verificati.) Plasati bara de ghidare pe piesa de prelucrat si puneti rola de presare proape de piesa de prelucrat fara s-o atinga. Tineti masina cu mana dreapta. Apasati comutatorul de pe maner. Masina este pornita. Treceti banda cantului cu mana stanga prin cele doua piese de ghidare spre rola de alimentare. Cantul aplicat este acum transportat automat inainte. Asteptati 2 secunde pana cand cantul ajunge la rola de presare si presati rola pe piesa de prelucrat. Cand rola de presare se misca, se misca automat si masina inainte cu o viteza de 4m/min. Daca fortati masina inainte, viteza va deveni inconstanta. La finalul aplicarii, asigurati-va ca masina este condusa cu aceeasi inaltime si directie pana cand surplusul de aplicare este inlaturat din rola de presare.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *