Cum se taie aluminiul

cum-se-taie-aluminiu

Daca sunteti pasionat de proiecte pentru amatori, probabil aveti multe echipamente si unelte electrice. Cu toate acestea, unele proiecte se pot dovedi dificile chiar si pentru cei care detin toate echipamentele necesare. Una dintre aceste proiecte consta in taiere aluminiu. Cititi urmatorul articol pentru a invata cum se taie aluminiul in modul cel mai practic si sigur.

Etape taiere aluminiu

  1. Achizitionati echipamentul de siguranta necesar. Acesta contine ochelari de protectie, casti pentru reducerea zgomotului si imbracaminte adecvata. Unele persoane poarta si o masca sau o masca completa de protectie.
  2. Folositi un fierastrau de taiat lemne cu lame cu dinti din carburi metalice. Daca este posibil, alegeti lame de fierastrau care fac taieturi inguste. Acest lucru este posibil pentru ca aluminiul nu se  strange in timpul taierii. Daca nu sunteti sigur de lubrifiantul potrivit, consultati alti mestesugari calificati sau persoane care lucreaza la magazinul de bricolaj din zona dumneavoastra.
  3. Aplicati lubrifiant pentru taiere pe lame. Acestea variaza de la ulei standard la ceara pentru fierastrau.
  4. Reduceti diametrul lamei de taiat. Viteza de taiere folosita pentru lemn este de obicei prea mare pentru a taia in siguranta aluminiu. De exemplu, cand folositi un fierastrau de masa de 10 inch (25.4 cm), puteti reduce lama la 7 1/4 inch (18.4 cm). Acest lucru va incetini ulterior viteza de taiere. Daca nu se poate modifica marimea lamei, puteti achizitiona un echipament cu un variator de viteza. Echipamentul este mai scump, dar va fi usor de redus viteza cat este necesar pentru aluminiu.
  5. Folositi clame pentru a fixa bucatile de aluminiu si asigurati-va ca nu tineti degetele prea aproape de lamele fierastraului. Ca masura suplimentara de siguranta, folositi un maner cand apasati.
  6. Treceti incet aluminiul prin lama (sau lama prin aluminiu). Lucrati mai incet decat cu lemnul. Stati departe de zona de retroactiune, care este de obicei in spatele fierastraului. Retroactiune este atunci cand bucati abia taiate sunt aruncate din cauza forta fierastraului folosit. Puteti folosi o punte pentru a fixa fierastraul si a atenua retroactiunea. Chiar daca folositi o punte sau nu, este important sa purtati tot echipamentul de protectie cand taiati aluminiu. Daca este necesar, ajustati adancimea lamei pentru ca lama sa nu patrunda in metal mai mult de 1/4 inch (62 cm).
  7. Folositi un fierastrau mecanic daca este nevoie de taieturi circulare in aluminiu.

Daca aveti nevoie de consiliere pentru alegerea utilajelor necesare pentru proiectele dvs,  Expert Moldova Trading sta la dispozitia dvs. Ne puteti contacta la nr de telefon 0730.260.454.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *