Ce este taierea profilelor metalice?

Pentru a intelege ce implica taierea profilelor din tabla, trebuie sa ai un nivel minim de cunostinte despre foaia de metal si despre procesul in care foaia este formata si la ce este utilizata. Tabla de metal este un metal care este prelucrat in bucati plate si subtiri. Acest proces practic este utilizat in prelucrarea tablei pentru a obtine o diversitate de forme. De fapt, exista numeroase obiecte fabricate din tabla asa cum exista numeroase variabile, cum ar fi grosimea. O piesa utra-subtire este cunoscuta sub denumirea de foaie, iar piesele groase sunt adesea denumite placi.

Mai jos vei gasi cateva metode de prelucrare a profilelor din metal | Decuparea profilelor din metal

Taierea otelului inoxidabil si a aluminiului la anumite dimensiuni implica folosirea anumitor metode cum sunt: taierea standard a metalelor, taierea cu laser si taierea cu plasma.

1. Decuparea (debitarea) standard a metalelor
Acesta este un tip de taiere care utilizeaza de altfel echipamente standard dupa cum urmeaza:

  • fierastraie circulare,
  • fierastraie verticale,
  • masini de gaurit.

2. Taierea cu laser
Procesele laser includ sudarea, taierea, gravarea, placarea, tratarea termica, si intarirea socurilor cu ajutorul unui laser.

3. Exista si alte modalitati de taiere a metalelor, cum ar fi taierea cu jet de apa si taierea cu flacara.

4. Diverse dispozitive si masini pentru prelucrare tabla

Decuparea profilului din tabla foloseste o varietate de masini de debitat, in functie de proiectele si materialele care se taie. De exemplu, o masina de taiat tigla va fi complet diferita de dispozitivul de taiere din otel. Pentru unul, grosimile vor fi diferite, tipul de lame sau tehnologia de taiere va varia, iar atingerile suplimentare precum gaurile si crestaturile vor fi realizate prin metode diferite.

Decuparea profilurilor din tabla este adesea personalizata in functie de specificul unui proiect. Tipul profilului va depinde in intregime de tipul proiectului si de materialul utilizat. Cel mai mare beneficiu al profilului de taiere este exactitatea lui, precizia si optiunea de personalizare. Mai jos vei gasi cateva sfaturi si trucuri pentru a te ajuta sa obtii foi lucioase de tabla in forma dorita.

Sfaturi dupa care sa te ghidezi atunci cand alegi, tai si indoi foaia de metal

  • Grosimea unei foi din tabla

Una dintre cele mai importante decizii cand lucrezi cu tabla este sa te decizi de ce grosime vei avea nevoie. Similar cu sarma, grosimea tablei este masurata in manometre, cu un numar mai mare indicand o foaie mai subtire. Pentru a masura grosimea, poti utiliza un ecartament de tabla, care va va arata grosimea atat in numar de gabarit, cat si in mii de centimetri.

Indoirea tablelor poate fi dificila, dar cu ajutorul instrumentului potrivit este usor.

Multe instrumente diferite taie tabla de metal si fiecare are propriile sale puncte forte si puncte slabe.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *