Abcant manual – mod de utilizare

abcant-manualUn abcant manual cu falca superioara segmentata se foloseste la realizarea operatiunilor de indoire foi metalice, diferite lungimi si grosimi.

Furnizorul austriac Bernardo propune mai multe modele de abcant manual, precum SB 305, SB 610SB 915 si SB 1220. In cele ce urmeaza vom exemplifica modul de utilizare pentru aceste modele de abcant manual.

Ansamblare si instalare abcant manual

Masina este livrata pe o platforma din lemn. Ridicati masina de pe platforma cu ajutorul unor centuri sau cu o macara. Picioarele de sprijin ale masinii (in spatele masinii) sunt asezate alaturi. Acestea trebuie montate pe masina pentru ca masina sa stea pe podea. Pentru a folosi calitatea superioara si precizia masinii, trebuie montata pe o podea neteda si stabile, unde este prinsa cu bolturi de podea prin gaurile pentru bolturi din picioare. Dupa despachetare, toate pisele protejate de rugina trebuie curatate cu parafina si lubrifiate cu ulei fara acid.

Operare abcant manual

Inainte de utilizare, desfaceti opritorul de indoire. Presiunea de strangere este ajustata din fabrica la zero la grosimea tablei. Presiunea de strangere necesara poate fi reglata folosind suruburi de reglare pana cand pedala poate fi blocata cu pedala de blocare. Barna de indoit poate fi reglata la grosimea necesara a tablei folosind manetele. Coborati barna de indoit pentru grosimea minima. Verificati distanta dintre lama / lamelele varfului ascutit fixand barna de indoit la 90°. Daca indoiti la mai mult de 90°, barna de indoit trebuie coborata in plus cu 25%. Bombarea barnei de indoit se efectueaza cu doua bolturi la pivotal reglabil.

Reglarea unghiului la abcant manual

Opritorul de indoit poate fi ajustat pentru a obtine unghiul necesar. Efectuati o indoire de proba si reglati opritorul.

Intretinere abcant manual

Toate lamele si culisele de ghidare trebuie curatate si lubrifiate corect, in fiecare zi si o data la o suta de ore de lucru.


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de abcanturi manuale. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *