Presa hidraulica de atelier – functii

presa-hidraulica-de-atelierPresa hidraulica de atelier – modelele de presa hidraulica din clasa HWP sunt proiectate pentru a realiza operatiuni de indoire si indreptare a grinzilor, pivotilor, profilelor, axelor, asamblare a rulemntilor, bucselor si pivotilor, stantare, perforare si realizarea diferitelor forme din material.

Aceste masini pot fi utilizata in ateliere de reparatii, atelierele de lucru, etc. Pentru a utiliza mai multe optiuni, masina poate fi echipata cu instrumente speciale precum blocuri in V sau mese interioare.

Functii presa hidraulica de atelier

Switch-ul ON/OFF la presa hidraulica de atelier

Switch-ul ON/OFF este pozitionat in partea frontala a unitatii hidraulice. Apasarea butonul verde va porni motorul. Nici o parte a presei nu va fi pusa in miscare. Indicatorul galben se va aprinde indicand pornirea motorului. Apasarea butonul rosu va opri motorul unitatii hidraulice. Toate partile vor ramane in pozitia in care se afla in acel moment.

Atentie! Nu opriti niciodata masina atunci cand este aplicata forta pe o piesa de prelucrat. La pornirea masinii forta de rezistenta poate conduce la avarierea masinii sau ranirea operatorului.

Switch-ul pentru oprirea de urgenta  la presa hidraulica de atelier

Switch-ul pentru oprirea de urgenta a masinii este pozitionat in partea superioara a switch-ului ON/OFF. Apasarea acestuia va opri motorul si unitatea hidraulica imediat. Toate partile vor ramanae in pozitia in care sunt in acest moment.

Pentru repornirea unitatii hidrulice se procedeaza astfel:

  • Verificati ca situatia de urgenta s-a rezolvat.
  • Resetati switch-ul pentru oprirea de urgenta rotindu-l in sensul acelor de ceasornic. Acesta se va ridica.

Apasati butonul verde de pe switch-ul ON/OFF.

Valva pentru control directional la presa hidraulica de atelier

Valva pentru control directional este pozitionata in partea superioara a unitatii hidraulice. Aceasta valva are 3 pozitii:

  • Mediana – daca parghia nu este actionata, valva va reveni mereu in aceasta pozitie. Pistonul nu se misca.
  • Superioara – daca parghia este in partea superioara, pistonul va urca. Atata timp cat parghia este in aceasta pozitie pistonul se va deplasa. Atunci cand parghia este eliberata, pistonul se va opri.
  • Inferioara – daca parghia este in partea inferioara, pistonul va cobori. Atata timp cat parghia este in aceasta pozitie pistonul se va deplasa. Atunci cand parghia este eliberata, pistonul se va opri.

Atunci cand pistonul ajunge in pozitia cea mai de jos (capatul cilindrului), presiunea cilindrului va scadea automat aproape la zero pentru a preveni defectarea capului cilindrului.

Ecartamentul pentru presiune la presa hidraulica de atelier

Ecartamentul pentru presiune este pozitionat in capul presei. Acesta da presiunea in bari. Pentru diferitele modele de prese, presiunea maxima este:

  • 30 T – 221 bar;
  • 60 T – 259 bar;
  • 100 T – 258 bar;
  • 160 T – 255 bar;
  • 200 T – 243 bar.

Daca presiunea maxima s-a atins atunci s-a atins si capacitatea maxima a presei.

Valva regulatoare de presiune la presa hidraulica de atelier

Valva regulatoare de presiune este pozitionata in partea superioara a unitatii hidraulice. Cu aceasta valva, presiunea maxima referitoare la capacitatea maxima a presei poate fi modificata. Rotirea butonului in sensul acelor de ceasornic va creste presiunea iar rotirea in sens invers va reduce presiunea.

Valva de control a vitezei la presa hidraulica de atelier

Valva de control a vitezei este pozitionata in partea superioara a unitatii hidraulice. Daca parghia este pozitionata in partea inferioara, pistonul se va deplasa cu viteza redusa atunci cand valva directionala este activata. Daca parghia este pozitionata in partea superioara, pistonul se va deplasa cu viteza ridicata atunci cand valva directionala este activata. Atunci cand pistonul ajunge la piesa de lucru cu viteza ridicata, atunci viteza se va pozitiona automat pe redusa. Acesta nu are nici o influenta asupra presiunii maxime sau fortei de lucru.

Pompa manuala la presa hidraulica de atelier

Presa este prevazuta si cu pompa manuala pozitionata in partea frontala a unitatii hidraulice. Aceasta poate fi utilizata pentru functii de presare manuala.

  • Opriti unitatea hidraulica apasand butonul rosu al switch-ului ON/OFF.
  • Reglati valva directinala in pozitia necesara.

Incepeti sa actionati pompa manuala cu ajutorul parghiei.


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de prese hidraulice. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *