Masina universala pentru ascutit – utilizare si ajustare

Masina universala pentru ascutit UGM 300 ofera utilizatorilor la cel mai mic pret, un maximum de aplicatii intr-un spatiu restrans. Confortul de utilizare, datorat accesoriilor incluse, satisface toate dorintele utilizatorului asigurand performanta maxima in lucru. V-am prezentat cum se realizeaza slefuirea muchiilor cu masina universala de ascutit UGM 300, astazi vorbim despre alte operatiuni care se pot realiza cu acest utilaj.masina-universala-pentru-ascutit-ugm-300

Metoda de operare a panzei ferastraului circular pentru slefuire cu masina universala pentru ascutit UGM 300

Scoateti axa cutitului, instalati dispozitivul de slefuit al panzei ferastrului circular.

Conform diametrului panzei ferastraului, ajustati polul glisant in pozitia corespunzatoare, slabiti maneta de blocare a dispozitivului de pozitionare, ajustati dispozitivul la o inaltime potrivita.

Mutati placa de oprire, desfaceti surubul de reglare a unghiului al rotii de mana, ajustati unghiul necesar pentru tesire al rotii de mana si panzei ferastraului, lasati panza ferastraului pe suprafata plata si apoi strangeti surubul de reglare a unghiului.

Rotiti roata de mana pentru coborare si urcare, cu central indreptat spre suprafata plata a panzei ferastraului, conduceti masa de lucru spre panza pentru a slefui.

Metoda de operare pentru freza si burghiu cu masina universala pentru ascutit UGM 300

Schimbati dispozitivul de slefuire al frezei, instalati discul de slefuit pe partea inversa si strangeti surubul, rotiti roata de mana pentru coborarea si urcarea discului de slefuit si ajustati pozitia panoului de oprire. Exista un cutit special care necesita reglarea unghiului, desfaceti surubul din spatele suportului de ajustare, reglati-l la unghiul necesar si slefuiti.

Metoda de operare cu cutitul in linie dreapta

Instalati cutitul pentru linie dreapta pe axa cutitului, amplasati lama cutitului pe clema, strangeti maneta de blocare a placii.

Rotiti roata de mana a axului pentru urcare-coborare, apoi ajustati placa de tragere si axa portcutitului pentru ca discul de slefuit si lama cutitului sa fie paralele.

Rotiti roata de mana a dispozitivului gradat, ajustati unghiul pentru cutitul de slefuit necesar, strangeti surubul suportului cutitului, apoi ajustati pozitia de avans a blocului glisant conform lungimii lamei cutitului, impingeti masa de lucru si slefuiti.


Magazinul online eBernardo ofera o gama diversa de masini universale de ascutit. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *