Diferenta dintre masina de frezat orizontala si cea verticala

Masinile de frezat sunt utilaje industriale importante pentru prelucrarea materialelor solide cum ar fi lemnul si metalul. Acestea pot efectua un numar vast de functii, permitand-ule operatorilor sa realizeze un flux de lucru mai rapid si mai eficient. Pentru a fi mai bine informat despre ce fel de masina de frezat este cea mai potrivita pentru nevoile tale, este mai bine sa afli care sunt diferitele clasificari ale masinile de frezat si care sunt cele mai bune pentru fiecare. Cunoasterea diferentei dintre masinile orizontale si cele verticale este deosebit de utila.

Istoria masinilor de frezat

Masina de frezat efectueaza o varietate de operatii, deci are numerosi predecesori istorici, de la burghiu la strung. Primele masini de frezat au fost dezvoltate pentru a prelucra diferite forme din lemn in secolul al XIX-lea, iar tehnologia si cunostintele de metalurgie au avansat, facand din aceste utilaje sa fie modificate si optimizate pentru a taia si a forma metalul. Aceste masini au contribuit la alimentarea ritmului Revolutiei Industriale, cand prelucrarea precisa a devenit din ce in ce mai importanta. Cu timpul, masinile de frezat au devenit sinonime cu industria si fabricatia.

Tipuri de masini de frezat

Exista mai multe tipuri de masini de frezat, dar de obicei acestea sunt clasificate dupa orientarea axelor lor, fiind pozitionate fie pe orizontala, fie pe verticala. Fiecare tip de masina are caracteristici proprii, deci este esential sa te familiarizezi cu diferentele dintre cele doua inainte de a cumpara una pentru utilizare. Mai jos sunt cele doua tipuri de masini de frezat vertical utilizate cel mai frecvent.

Masina de frezat verticala

Are un arbore care se misca in orientare verticala peste masa, lucrand pe partea superioara si inferioara a obiectului prelucrat.  Aceste masini au tendinta de a fi mai inalte decat sunt largi, deoarece functionarea lor este verticala, care functioneaza bine atunci cand se ocupa cu scufundarea frezei. Procesul de micsorare are loc atunci cand o cavitate de o anumita dimensiune si forma este prelucrata intr-un bloc de otel. Deschiderea poate fi apoi utilizata pentru turnarea plasticului sau pentru forjare, turnare sau turnare sub presiune.

Freza orizontala

Masinile de frezat orizontale au un ax sau freze montate pe un arbore orizontal deasupra unei mese X-Y. Unele freze orizontale au o masa, cunoscuta sub denumirea de masa universala, care prezinta o functie rotativa pentru prelucrarea la unghiuri diferite. Frezele orizontale sunt optime pentru prelucrarea pieselor mai grele, deoarece taietoarele au suport din arbore, precum si o zona mai mare a sectiunii transversale decat o masina de frezat verticala. Proiectarea masinii de frezat orizontale permite indepartarea rapida a materialului de pe piesa in care se lucreaza.

Concluzie despre masini de frezat

Masinile de frezat sunt importante pentru taierea si modelarea atat a lemnului cat si a metalului, dar si a altor materiale solide. Aceste masini reprezinta o resursa inestimabila pentru orice afacere sau persoana care doreste sa creeze piese de precizie intr-un mediu de lucru sau in atelierul personal. Exista mai multe tipuri diferite de masini de frezat, dar cele doua tipuri principale sunt clasificate dupa orientarea axului lor: orizontala si verticala. Masinile de frezat se pot gasi, de asemenea, online prin intermediul unui distribuitor autorizat sau pe site-uri de licitatie SEAP.
Masinile de frezat sunt parte integranta a lumii industriale, de aceea detinerea unei astfel de masini unelte poate fi un atu valoros pentru atelierul de afaceri sau de la domiciliu. Este doar o chestiune de gasire a frezei potrivite pentru lucrari de prelucrare corecta.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *