4 utilizari ale presei hidraulice

Multi operatori cauta sa achizitioneze o presa cu versatilitate sporita si mai ales cu precizie si un grad mare de rentabilitate. Presele hidraulice Bernardo ofera posibilitati nelimitate si performante de neegalat. Datorita flexibilitatii lor, acestea sunt ideale pentru operatii precum: turnare prin comprimare, formare la cald, stantare, impingere si de indoire.

Motive pentru a alege o presa hidraulica in locul celei mecanice:

  • O presa hidraulica poate genera o forta de presare completa, spre deosebire  de cea mecanica, care poate doar sa dezvolte o forta completa numai in partea de jos a cursei. Acest lucru ii va permite utilizatorului sa controleze mai multi parametri de lucru, inclusiv distanta de deplasare, presiunea si pozitia de revenire. In concluzie, aceasta flexibilitate de programare ofera un mare avantaj presei hidraulice.
  • Customizarea acesteia. Multumita programabilitatii sistemului hidraulic, presa poate satisface cerintele specifice ale operatorului, indiferent daca acestea sunt simple sau complexe. Cu o masina unealta hidraulica pentru presare posibilitatile sunt nesfarsite.
  • Flexibilitatea acestui utilaj poate fi proiectata pentru functionarea traditionala in pozitie inferioara, actionand in sus, si actionand lateral. Sistemele de alimentare pot fi amplasate deasupra, dedesubt sau in apropierea presei. Presele mari pentru paturi pot fi proiectate pentru aplicatii de tonaj redus, iar presele mici pentru pat pot fi proiectate pentru cerinte de tonaj mari.
  • Intretinerea preselor este foarte simpla si se face destul de usor deoarece, sistemul hidraulic este simplu si mai rentabil fata de cel mecanic. Componentele preselor mecanice, cum ar fi arborii cotiti, in general sunt costisitoare de inlocuit si necesita deseori fabricare personalizata.

O presa hidraulica este foarte versatila si poate fi utilizata in toate tipurile de aplicatii, in randurile de mai jos veti gasi 5 dintre aceste aplicatii.

4 utilizari ale presei hidraulice:

 

1. Productia de electrocasnice

De cele mai multe ori presele hidraulice sunt folosite frecvent atunci cand vine vorba de fabricarea electrocasnicelor. Exemple de electrocasnice fabricate cu ajutorul acestei masini unelte avem: frigidere si masinile de spalat vase, acestea necesita prese hidraulice pentru modelarea panourilor.

2. Productia de piese electrice

O presa hidraulica este adesea utilizata in fabricarea echipamentelor electrice utilizate in instalatiile electrice majore. Carcasele si comutatoarele gasite in statiile de comutare si in alte parti sunt asamblate folosind o presa hidraulica. Termostatele care ne ajuta sa pastram casele si afacerile la temperatura corecta sunt adesea fabricate folosind un proces de presare.

3. Fabricarea pieselor auto

Multe dintre partile automobilelor sunt modelate folosind prese hidraulice. Presele se folosesc atat la imbinari cat si la ansambluri de angrenaje. Aceste utilaje te vor ajuta sa faci posibila realizarea celor mai importante componente ale masinii, mai ales la piese mai simple, cum sunt lamele stergatoarelor de parbriz, aceastea sunt fabricate folosind prese hidraulice. De asemenea presele hidraulice pot fi utilizate chiar si in aplicatii mai precise, cum ar fi senzorii de injectie ai combustibilului si la optimizarea multor tipuri de operatiuni de formare si de stantare.

4. Alte aplicatii

Aceste masini unelte se folosesc in aproape orice alta industrie la scara larga, de la producerea de celuloza si hartie, fabricarea de turbine eoliene pana la sistemele marine deoarece intregul proces se bazeaza pe puterea preselor hidraulice. Aceste utilaje nu sunt limitatea doar la industria de mari dimensiuni, multi mecanici si oameni din profesii similare detin prese hidraulice. In aproape orice industrie in care se desfasoara procese de fabricatie, se gasesc prese cu c-cadru sau prese de h-cadru.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *